autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de vacuta cu galuste

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
1,5 kg oase de vita cu carne (sa aveti neaparat 1 os cu maduva si 1 os sita), 2 morcovi, 1 patrunjel/pastarnac, 1 ceapa mare, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita zahar, 1 ou, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lingurita otet/zeama de lamaie, 5 linguri gris, 1 lingura de ulei, sare, piper, optional 1 cub/lingurita concentrat vita/legume

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Lasati oasele in apa rece 15-20 minute ca sa iasa sangele. Puneti la fiert in 4 litri de apa rece oasele, lasati sa clocoteasca si luati spuma. Adaugati putina sare si legumele intregi, curatate si spalate.
Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.
Intre timp, preparati galustele: Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.
Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.
Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.
Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.
Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.
Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.
Puneti in farfurii supa fierbinte cu cate 2-3 galuste. Cine doreste poate sa isi mai puna piper.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de gaina cu taitei de casa

Supa de gaina cu taitei de casa

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si

22 voturi    8 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu de obicei faceam galuste doar la supa de pasare.Am sa incerc si la supa de vacuta.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg oase de vita cu carne (sa aveti neaparat 1 os cu maduva si 1 os sita)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet/zeama de lamaie
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper
  • optional 1 cub/lingurita concentrat vita/legume

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!Eu de obicei faceam galuste doar la supa de pasare.Am sa incerc si la supa de vacuta.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN