autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de vara de legume

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
500 g spanac, 2 dovlecei mici, 200 g mazare boabe, 200 g morcovi, 1 ceapa, 1/2 legatura de verdeturi mixte, 300 g unt, 1 lingura faina, 2 cuburi condiment pentru supa de legume, 2 linguri de smantana pentru gatit, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1- Se alege spanacul, se spala bine si se toaca mare.Se spala dovleceii, li se indeparteaza capetele si se taie in fasii inguste. Se spala morcovul si mazarea, iar morcovul se curata si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca marut. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marut.
2- Se caleste ceapa in unt, la foc mediu,pana se inmoaie. Se adauga legumele pregatite si jumatate din verdeturi si se calesc la fic mic timp de 3 minute, amestecand continuu.
3- Se presara faina si se mai prajeste un pic, amestecand continuu.Se adauga 1 l apa, si cuburile-condiment si se da in clocot. se acopera si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, pana cand se inmoaie mazarea.
4- Se adauga smantana si se amesteca bine.Se condimenteaza cu sare si piper, iar inainte de servire se presara deasupra verdeturile ramase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu galusti.

Supa de rosii cu galusti.

Se spala rosiile, se pun intregi la fiert pentru cel putin 30 minute.Stingem focul si le lasam putin

13 voturi    15 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa Crema de Conopida

Supa Crema de Conopida

Pasul 1 Pregatim aragazul si o oala in care vom fierbe legumele. Punem in oala laptele si conopida.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Nici eu nu folosesc faina la supe ...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Daca nu era faina prajita si cuburile iesea o supa super naturala.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 2 dovlecei mici
  • 200 g mazare boabe
  • 200 g morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura de verdeturi mixte
  • 300 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 cuburi condiment pentru supa de legume
  • 2 linguri de smantana pentru gatit
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Nici eu nu folosesc faina la supe ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Crema de dovleac copt cu sofran si ciuperci de padure