autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de vara de legume

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
500 g spanac, 2 dovlecei mici, 200 g mazare boabe, 200 g morcovi, 1 ceapa, 1/2 legatura de verdeturi mixte, 300 g unt, 1 lingura faina, 2 cuburi condiment pentru supa de legume, 2 linguri de smantana pentru gatit, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1- Se alege spanacul, se spala bine si se toaca mare.Se spala dovleceii, li se indeparteaza capetele si se taie in fasii inguste. Se spala morcovul si mazarea, iar morcovul se curata si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca marut. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marut.
2- Se caleste ceapa in unt, la foc mediu,pana se inmoaie. Se adauga legumele pregatite si jumatate din verdeturi si se calesc la fic mic timp de 3 minute, amestecand continuu.
3- Se presara faina si se mai prajeste un pic, amestecand continuu.Se adauga 1 l apa, si cuburile-condiment si se da in clocot. se acopera si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, pana cand se inmoaie mazarea.
4- Se adauga smantana si se amesteca bine.Se condimenteaza cu sare si piper, iar inainte de servire se presara deasupra verdeturile ramase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

Sparanghelul se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se opresc cateva capete cu floare , care

6 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

In oala cu unt topit si o ceasca cu apa, se soteaza legumele curatate, spalate si taiate, frunzele

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Nici eu nu folosesc faina la supe ...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Daca nu era faina prajita si cuburile iesea o supa super naturala.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 2 dovlecei mici
  • 200 g mazare boabe
  • 200 g morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura de verdeturi mixte
  • 300 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 cuburi condiment pentru supa de legume
  • 2 linguri de smantana pentru gatit
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Nici eu nu folosesc faina la supe ...

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Ciorba cu varza rosie si suc de rosii la slow cooker Crock-Pot