Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din mijloc si se pune in apa clocotita sa fiarba vreo 10 minute. Se scoate, se pune in apa rece si se se scurge bine de apa. Aceasta operatie serveste la scoaterea mirosului prea tare pe care l-ar avea varza in supa. Varza astfel pregatita se asaza pe fundul oalei, iar deasupra se asaza pe rind 2 morcovi curatati si taiati in doua, slanina, carnea, o ceapa in care s-au infipt cuisoarele. Se toarna deasupra 4 litri de apa rece si se sareaza. Trebuie sa fiarba apoximativ 3 ore la foc mic. Se spumeaza din cind in cind. Inainte de a se servi, se scoate din supa carnea si tot zarzavatul, lasindu-se numai varza.
Se serveste cu piine prajita

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii