autor:

Sidy

» » , Sucuri si compoturi de fructe, Supe de legume

Supa de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
500 g visine, 1/2 pachet budinca de vanilie, un galbenus, smintina, un zahar vanilat, ulei sau unt

Dificultate: Medie Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Visinele se spala si se curata de codite, se csot simburii si se pun in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele.
Intr-e timp praful de budinca il amestecam cu galbenusul si doua linguri de smintina. Cand sunt fierte visinele stingem focul si un polonic de supa fierbinte il amestecam cu praful de budinca si desertam amestecul peste supa. Cine doreste mai poate adauga zahar sau smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de visine

Supa de visine

Intr-o cratita, pe foc mediu, toarna conserva de visine cu tot cu sirop.Adauga 500 ml lapte si amesteca. Intr-un

3 voturi    4 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 martie 2013

    La fel se face supa din orice fel de fruct doriti.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    Pandora , 18 aprilie 2010

    Si se serveste cu frisca...E un adevarat deliciu!!!!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      hm...mi-e dor si mie de o supa de fructe....Eu am sa fac din visine si cirese din compot...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      trebuie sa fie tare gustoasa...

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 28 septembrie 2009

      Sidy, cu unt cred ca mi-ar placea mai mult, dar oricum e gustoasa, si eu fac, ne plce mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Cred ca este o reteta interesanta...

    • Zelma

      Zelma (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      In bucataria ungureasca se serveste des astfel de supa, mai ales vara pentru ca este foarte racoritoare. Insa este o supa dulce care se serveste rece, mai mult ca un compot de visine su smantana. Eu stiam ca se ingroasa de fapt cu putina faina, se adauga mai mult zahar de obicei si nu se pune ulei deloc, eventual putina scortisoara. Cam la 1,5 l apa si aceeasi cantitate de fructe se pun 2 linguri zahar si 200 ml smantana si doua mici lingurite de faina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g visine
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • un galbenus
  • smintina
  • un zahar vanilat
  • ulei sau unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

La fel se face supa din orice fel de fruct doriti.

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Acroshka