autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de vitel cu galuste

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g piept de vitel feliat, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 30 g telina, 1 ceapa, 1 cub/lingurita concentrat de vita, 1 lingurita zahar, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei, 1 ou, 6-7 linguri gris, 1/2 lingurita bicarbonat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert carnea bine spalata in 4 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic. Intre timp curatati si spalati legumele si verdeata. Puneti toate legumele intregi in oala cu supa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30-40 minute.
Pana fierbe supa, preparati compozitia pentru galuste: intr-un castronel, peste oul crud, adaugati bicarbonatul stins cu cateva picaturi de otet, sare si piper, uleiul si amestecati cu o furculita grisul pus in ploaie. Lasati compozitia sa se odihneasca pana e gata supa.
Cand carnea este moale, adaugati zaharul, concentratul, dregeti gustul de sare, adaugati 100 ml apa rece si trageti oale pe marginea flacarii, la foc mic. Acum puteti usor galustele cu o lingurita. Intai se vor lasa la fund si cand sunt gata plutesc deasupra. Aveti grija sa nu clocoteasca si mai lasati-le sa stea in supa fierbinte, cu capac, pentru ca se mai umfla chiar si dupa ce ati stins focul. Adaugati verdeata tocata si supa este gata.
Inainte de a o servi la masa, infierbantati bine supa, apoi puneti in supiera carne, galuste, supa si verdeata proaspata.
Supa de vitel imi place foarte mult, carnea este frageda si o prepar intotdeauna cu placere pentru ca este foarte usor de gatit.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vitel cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Bogracs

Bogracs

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi

0 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Supa de rosii cu pui

Supa de rosii cu pui

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste,

21 voturi    11 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Asa fac si eu supa de vitel, dar cu rasol alb si las carnea in supa.Galustile trebuiesc sa fie mari si pufoase,exact cum le face Doina,care este as in bucatarie.Felicitari Doinita,ai votul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    E foarte buna supa cu galuste. Supele Doinei arata foare bine. Sunt apetisante,ca de altfel toate preparatele pe care le prezinta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      e buna si supa de vitel! Eu sunt mai economa si daca pun galuste nu mai pun carnea(o folosesc la gulas)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g piept de vitel feliat
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 30 g telina
  • 1 ceapa
  • 1 cub/lingurita concentrat de vita
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 6-7 linguri gris
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa crema Exotic International