Puneti la fiert carnea bine spalata in 4 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic. Intre timp curatati si spalati legumele si verdeata. Puneti toate legumele intregi in oala cu supa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30-40 minute.
Pana fierbe supa, preparati compozitia pentru galuste: intr-un castronel, peste oul crud, adaugati bicarbonatul stins cu cateva picaturi de otet, sare si piper, uleiul si amestecati cu o furculita grisul pus in ploaie. Lasati compozitia sa se odihneasca pana e gata supa.
Cand carnea este moale, adaugati zaharul, concentratul, dregeti gustul de sare, adaugati 100 ml apa rece si trageti oale pe marginea flacarii, la foc mic. Acum puteti usor galustele cu o lingurita. Intai se vor lasa la fund si cand sunt gata plutesc deasupra. Aveti grija sa nu clocoteasca si mai lasati-le sa stea in supa fierbinte, cu capac, pentru ca se mai umfla chiar si dupa ce ati stins focul. Adaugati verdeata tocata si supa este gata.
Inainte de a o servi la masa, infierbantati bine supa, apoi puneti in supiera carne, galuste, supa si verdeata proaspata.
Supa de vitel imi place foarte mult, carnea este frageda si o prepar intotdeauna cu placere pentru ca este foarte usor de gatit.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii