Supa din carne macra si oua

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350-400 gr. carne macra
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 2-3 buc. oase de vitel
  • 1 ou
  • 2 l supa de carne

Mod de preparare

Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele. Dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa se fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora. Cind totul este bine fiert (carnea si zarzavatul), se ia oala de pe foc, se strecoara zeama si se limpezeste, adaugind in supa strecurata doua albusuri de ou nebatute. Se asaza oala din nou la fiert si se bate usor cu telul. In acest timp, se formeaza deasupra un fel de spuma care stringe toate particelele solide din supa, albusul se ingheaga, iar supa ramine limpede. Se da jos oala de pe foc si se trece supa printr-o strecuratoare pe care se asaza o bucata de pinza deasa. Dupa ce supa s-a racit, se stringe toata grasimea care s-a format deasupra. Se incalzeste din nou si se toarna fierbinte in cesti.

Supa poate fi servita la orice masa, oricit de pretentioasa. Se serveste in cesti, cu pateuri mici de carne sau brinza, crutoane, saleuri, care se asaza pe o farfurie, alaturi de supiera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise