Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele. Dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa se fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora. Cind totul este bine fiert (carnea si zarzavatul), se ia oala de pe foc, se strecoara zeama si se limpezeste, adaugind in supa strecurata doua albusuri de ou nebatute. Se asaza oala din nou la fiert si se bate usor cu telul. In acest timp, se formeaza deasupra un fel de spuma care stringe toate particelele solide din supa, albusul se ingheaga, iar supa ramine limpede. Se da jos oala de pe foc si se trece supa printr-o strecuratoare pe care se asaza o bucata de pinza deasa. Dupa ce supa s-a racit, se stringe toata grasimea care s-a format deasupra. Se incalzeste din nou si se toarna fierbinte in cesti.
Supa poate fi servita la orice masa, oricit de pretentioasa. Se serveste in cesti, cu pateuri mici de carne sau brinza, crutoane, saleuri, care se asaza pe o farfurie, alaturi de supiera.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii