autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa frantuzeasca cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 ciuperci uscate, , 500 g ciuperci proaspete, spalate si taiate feliute, , 50 g unt, , 3 linguri faina, , 700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , zeama de la 1/2 lamaie, , 150 ml smantana, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , sare, , piper negru macinat, , nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se toarna 150 ml de apa clocotita peste ciupercile uscate, se lasa sa se inmoaie 10 minute, se scurg, se storc intre palme si se taie felii subtiri.
Se-ncinge untul intr-o oala, se adauga faina si se face un rantas. Se ia oala de pe foc, se umple incet cu zeama concentrata de carne, se pune din nou pe foc si se da in clocot, la flacara mica, amestecand intruna.
Se adauga ciupercile uscate, jumatate din ciupercile proaspete si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba incet, circa 5 minute, dupa care se trece supa printr-o sita sau se mixeaza in blender.
Se toarna supa intr-o oala, se incorporeaza smantana, patrunjelul verde tocat si ciupercile ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se pune pe foc si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa frantuzeasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
supa de legume cu crutoane

supa de legume cu crutoane

Legumele se curata si se spala apoi se taie pai(dar bucati mai groase). Se pun la fiet si se adauga

6 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 ciuperci uscate
  • 500 g ciuperci proaspete
  • spalate si taiate feliute
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de mazare cu menta si biscuiti crocanti cu pesto rosso