autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa frantuzeasca cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 ciuperci uscate, , 500 g ciuperci proaspete, spalate si taiate feliute, , 50 g unt, , 3 linguri faina, , 700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , zeama de la 1/2 lamaie, , 150 ml smantana, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , sare, , piper negru macinat, , nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se toarna 150 ml de apa clocotita peste ciupercile uscate, se lasa sa se inmoaie 10 minute, se scurg, se storc intre palme si se taie felii subtiri.
Se-ncinge untul intr-o oala, se adauga faina si se face un rantas. Se ia oala de pe foc, se umple incet cu zeama concentrata de carne, se pune din nou pe foc si se da in clocot, la flacara mica, amestecand intruna.
Se adauga ciupercile uscate, jumatate din ciupercile proaspete si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba incet, circa 5 minute, dupa care se trece supa printr-o sita sau se mixeaza in blender.
Se toarna supa intr-o oala, se incorporeaza smantana, patrunjelul verde tocat si ciupercile ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se pune pe foc si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa frantuzeasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Se spală bine toate legumele şi se lasă la scurs. Se taie fin morcovul, păstârnacul, prazul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de dovlecel cu somon

Supa crema de dovlecel cu somon

Se curata cartofii si dovleceii si se taie cuburi. Se incinge ulei si se calesc ceapa si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 ciuperci uscate
  • 500 g ciuperci proaspete
  • spalate si taiate feliute
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de zarzavaturi