autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa frantuzeasca cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 ciuperci uscate, , 500 g ciuperci proaspete, spalate si taiate feliute, , 50 g unt, , 3 linguri faina, , 700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , zeama de la 1/2 lamaie, , 150 ml smantana, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , sare, , piper negru macinat, , nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se toarna 150 ml de apa clocotita peste ciupercile uscate, se lasa sa se inmoaie 10 minute, se scurg, se storc intre palme si se taie felii subtiri.
Se-ncinge untul intr-o oala, se adauga faina si se face un rantas. Se ia oala de pe foc, se umple incet cu zeama concentrata de carne, se pune din nou pe foc si se da in clocot, la flacara mica, amestecand intruna.
Se adauga ciupercile uscate, jumatate din ciupercile proaspete si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba incet, circa 5 minute, dupa care se trece supa printr-o sita sau se mixeaza in blender.
Se toarna supa intr-o oala, se incorporeaza smantana, patrunjelul verde tocat si ciupercile ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se pune pe foc si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa frantuzeasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de brocoli

Supă cremă de brocoli

Se pun rădăcinoasele la fiert (curăţate, spălate si tăiate). Peste 10-15 minute se adaugă

2 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema broccoli

Supa crema broccoli

Ceapa, morcovii si dovlecelul se calesc frumos cu putin ulei si apa, cat timp broccoli fierbe. Dupa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 ciuperci uscate
  • 500 g ciuperci proaspete
  • spalate si taiate feliute
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa Crema de Linte Rosie