autor:

» » Supe de legume

Supa galbena de ardei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe mici (de arpagic), , 1 catel de usturoi, , 1 kg ardei grasi (galbeni), , 40 g unt sau margarina, , 75 g linte, , 150 g ciuperci, , sare, , piper, , 2 lingurite Vegeta, , 1/2 lingurita coriandru (macinat), , 1 lingurita zeama de lamaie, , 100 g frisca batuta, , 1/2 legatura marar, , 1 varf de cutit ghimbir.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se preseaza sau se zdrobeste. Ardeii se spala si se taie bucati mai mari. Se incing 20 g de unt si se calesc toate legumele cateva minute. Se adauga lintea, 1/2 l de apa si Vegeta si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10 minute, la foc potrivit. Intre timp, se curata ciupercile, se taie felii, se prajesc in untul ramas, se sareaza si se pipereaza. Se condimenteaza supa cu sare, piper, coriandru si ghimbir, se adauga zeama de lamaie, dupa care se paseaza (prin sita). La urma de tot, se incorporeaza frisca batuta, ciupercile prajite si se presara cu frunzulite de marar verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa galbena de ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe mici (de arpagic)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg ardei grasi (galbeni)
  • 40 g unt sau margarina
  • 75 g linte
  • 150 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite Vegeta
  • 1/2 lingurita coriandru (macinat)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 g frisca batuta
  • 1/2 legatura marar
  • 1 varf de cutit ghimbir.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton

Toacă ceapa mărunt. Spală ciupercile și taie-le mărunt. Într-o cratiță non-aderentă, încălzește o lingură plină

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot