autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa galbena de ardei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe mici (de arpagic), , 1 catel de usturoi, , 1 kg ardei grasi (galbeni), , 40 g unt sau margarina, , 75 g linte, , 150 g ciuperci, , sare, , piper, , 2 lingurite Vegeta, , 1/2 lingurita coriandru (macinat), , 1 lingurita zeama de lamaie, , 100 g frisca batuta, , 1/2 legatura marar, , 1 varf de cutit ghimbir.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se preseaza sau se zdrobeste. Ardeii se spala si se taie bucati mai mari. Se incing 20 g de unt si se calesc toate legumele cateva minute. Se adauga lintea, 1/2 l de apa si Vegeta si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10 minute, la foc potrivit. Intre timp, se curata ciupercile, se taie felii, se prajesc in untul ramas, se sareaza si se pipereaza. Se condimenteaza supa cu sare, piper, coriandru si ghimbir, se adauga zeama de lamaie, dupa care se paseaza (prin sita). La urma de tot, se incorporeaza frisca batuta, ciupercile prajite si se presara cu frunzulite de marar verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa galbena de ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa Thai cu lapte de cocos

Supa Thai cu lapte de cocos

Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala (daca nu aveti wok), se caleste in el ghimbirul taiat,

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Supa-crema cu crutoane aromate

Supa-crema cu crutoane aromate

1.Se curata legumele de coaja,se taie marunt apoi se spala bine cu apa rece si se pun intr-o craticioara

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe mici (de arpagic)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg ardei grasi (galbeni)
  • 40 g unt sau margarina
  • 75 g linte
  • 150 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite Vegeta
  • 1/2 lingurita coriandru (macinat)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 g frisca batuta
  • 1/2 legatura marar
  • 1 varf de cutit ghimbir.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de sfecla si rubarba