Supa marocana de morcovi condimentata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie (taiata felii subtiri)
  • 3 catei de usturoi, taiati felii subtiti
  • 450 g morcovi , taiat felii subtiri
  • 3/4 lingirita scortisoara
  • 3/4 lingurita ghimbir macinat
  • 3/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1 cana suc de morcovi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri orez
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Mod de preparare

Se incinge uleiul la foc potrivit intr-o cratita. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc amestecind de 5 min sau pina ceapa devine auriu.

Se adauga morcovii, scortisoara, ghimbirul, turmenicul si paprika si se prajesc 1 min. Se adauga sucul sucul de morcovi, pasta de rosii, orezul, sarea , piper si 2 cani de apa; se pun la fiert. Cind fierb se face focul mic, se acopera si se mai fierb 20 min. sau pina cind morcovii si orezul sunt fragezi.

Se pune amestecul intr-un robot de bucatarie si se amesteca pina se face piure. Cind se serveste se presara supa cu frunzele de coriandru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci