Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.
Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.
Laptele il punem la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot, reducem focul si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel, cam 10 minute pina se ingroasa malaiul in lapte. Stingem focul si adaugam untul, amestecand pina se omogenizeaza. Lasam malaiul sa se raceasca, amestecand in mamaliga din cand in cand. Cand este aproape rece, adaugam oul, parmezanul si piper proaspat macinat.
Umezim mainile si cu lingurita rupem galustele pe care le facem rotunde in palma si le asezam pe o tava.
In oala de supa, punem boabele de porumb bine scurse, ceapa verde, chilli si firele de oaregano proaspete. Adaugam supa si lasam sa fiarba 20 de minute, apoi adaugam bulionul si dam in clocot. Punem si usturoiul verde taiat marunt.
Adaugam galustele in supa si le lasam sa fiarba pina cand se ridica deasupra supei, ceea ce inseamna ca supa este gata.
Stingem focul sub supa si adaugam deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii