Ingrediente
pentru supa:, , 500 ml bulion de rosii facut in casa, , 100 g boabe porumb, , 1-2 l supa de legume, , 1 ceapa, , 2 linguri ulei, , 2-3 chili uscati, , 2 catei usturoi, , 6-6 fire oregano proaspat, , sare, , patrunjel tocat, , , , pentru galuste:, , 300 ml lapte, , 100 g malai, , 20 g unt, , 20 g cascaval ras, , 1 ou, , sare, , piper, , ,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Laptele il punem la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot, reducem focul si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel, cam 10 minute pina se ingroasa malaiul in lapte. Stingem focul si adaugam untul, amestecand pina se omogenizeaza. Lasam malaiul sa se raceasca, amestecand in mamaliga din cand in cand. Cand este aproape rece, adaugam oul, parmezanul si piper proaspat macinat.
Umezim mainile si cu lingurita rupem galustele pe care le facem rotunde in palma si le asezam pe o tava.
In oala de supa, punem boabele de porumb bine scurse, ceapa verde, chilli si firele de oaregano proaspete. Adaugam supa si lasam sa fiarba 20 de minute, apoi adaugam bulionul si dam in clocot. Punem si usturoiul verde taiat marunt.
Adaugam galustele in supa si le lasam sa fiarba pina cand se ridica deasupra supei, ceea ce inseamna ca supa este gata.
Stingem focul sub supa si adaugam deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta mare sa aveti !