autor:

Lia Maria

» » Supe de carne

Supa pe gaina, crescuta la tara

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Ingrediente
1 gaina crescuta la tara, 3 morcovi, 1 radacina patrunjel (eu nu am avut), 1 bucata telina, 1 ceapa, 1 lingurita boabe de piper, 1 lingurita sare grunjoasa, Taitei/ galuste la alegere, Frunze proaspete de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Punem gaina curatata si spalata bine, in oala sub presiune, adaugam restul ingredientelor (fara taitei  desigur ) acoperim cu apa si punem la fiert pentru o ora. In cazul in care, carnea nu este destul de moale, mai lasam cateva minute la fiert.
Scoatem carnea si legumele, strecuram supa, o punem dinnou la fiert intr-o oala normala, asezonam daca mai este nevoie si cand da in clocot adaugam taiteii. Lasam cam 5-8 minute sa fiarba, dupa care oprim focul si adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt. Servim supa calda.
Carnea de gaina am servit-o langa cartofi aurii si sos picant de prune.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa pe gaina, crescuta la tara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Aripile se parlesc la flacara, se spala bine si se pun la fiert in apa rece, la foc mare. Se aduna

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ceapa se toaca marunt, se pune cateva minute la calit, dupa care se adauga morcovii taiati rondele

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2015

    2-3catei ustoroi si o ceapa potrivita se adauga lângă zarzavaturi si se fierbe supa la foc mic.e f.gustoasa

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2015

    Pun si 2-3catei de usturoi langa zarzavat la fiert si dau focul incet ptr.a nu se tulbura supa,e f.placut la gust!

  • Fara foto

    Lucian Mirza , 17 octombrie 2014

    o reteta simpla,o supa usor de preparat

    • Fara foto

      Ion Nicolae , 27 aprilie 2014

      buna

    • Fara foto

      Serafim Gabriela , 05 decembrie 2013

      da buna

    • Fara foto

      Lucica Mihaila , 29 noiembrie 2013

      buna !!!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      cea mai delicioasa supa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina crescuta la tara
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • Taitei/ galuste la alegere
  • Frunze proaspete de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Anca_Lup (Chef de cuisine)

2-3catei ustoroi si o ceapa potrivita se adauga lângă zarzavaturi si se fierbe supa la foc mic.e f.gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Zeama de peste Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta

Se pune carnea la fiert intr-o oala. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta supa, se strecoara si se taie bucati mici din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de taitei