autor:

autor

» » Supe de carne

Supa Ramen

   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
1 kg tacam de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 3-4 cm de ghimbir, oua fierte tari, ceapa verde, optional: frunze de spanac, ciuperi, sos de soia, taitei instanti

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

16 voturi

Mod de preparare

Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora. Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen, unde mereu intram dupa o noapte de club sau de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi, ca sa dregem o raceala.



Si atata timp am crezut ca pana nu voi revizita Japonia nu am cum sa ma delectez din nou cu un bol de ramen. Gresit! A fost chiar mai simplu decat ma asteptam,de acum nu mai ramane decat sa experimentez.



Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.

Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.

Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.

In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.

Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Ramen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa Ramen

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

6 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
Versa

Versa

Acesta mincare este foarte consistenta datorita ingredientelor de mai sus,mie imi place extrem de

21 voturi    11 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carstinoiu Cosmina , 28 februarie 2015

    oishi !!!

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    Arata foarte gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg tacam de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cm de ghimbir
  • oua fierte tari
  • ceapa verde
  • optional: frunze de spanac
  • ciuperi
  • sos de soia
  • taitei instanti

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata foarte gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Zeama de peste Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta

Se pune carnea la fiert intr-o oala. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta supa, se strecoara si se taie bucati mici din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de pui cu galuste