autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Superpiscoturi scotiene

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
putin unt topit sau untdelemn de floarea soarelui, 150 g faina de grau, 3 linguri rase de faina de orez, 50 g zahar tos, plus zahar pentru ornat, 100 g unt, taiat in cuburi mici, (daca nu ai faina de orez, mareste cantitatea de faina de grau la 175 g)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se unge cu unt sau untdelemn o tava de prajituri patrata de 15 cm latime si 2,5 cm inaltime sau o tava pentru sanvisui de 18 cm.
2. Se pune faina de grau si cea de orez intr-un castron.
3. Se adauga si se amesteca zaharul tos. Apoi se incorporeaza untul, framantand cu mainile pana cand aluatul este sfaramicios, asemenea firimiturilor de paine.
4. Se framanta aluatul pana cand firimiturile se prind una de alta, apoi se intinde o foaie omogena in tava de copt. Se inteapa suprafata cu furculita.
5. Se lasa la copt timp de 45 minute in cuptorul reglat la 170 grade Celsius sau in cuptorul pe gaz, la temperatura medie, marcajul 3. Se scoate tava cand piscoturile au culoarea aurie. Inca fierbinte, foaia se taie cu cutitul in portii egale, apoi se lasa la racit.
6. Se scot din tava si se desfac piscoturile, apoi se presara cu zahar tos.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Superpiscoturi scotiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu lamaie si iaurt

Prajitura cu lamaie si iaurt

Mixam bine ouale cu zaharul si sarea pana se albesc.Adaugam apoi pe rand -untul moale,zaharul vanilat

18 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Alexa (Bucatar sef):

    Sunt delicioase parca erau intr-o revista Scooby doo sau ceva de genul asta dar oricum sunt.........

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Merita incercate !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • putin unt topit sau untdelemn de floarea soarelui
  • 150 g faina de grau
  • 3 linguri rase de faina de orez
  • 50 g zahar tos
  • plus zahar pentru ornat
  • 100 g unt
  • taiat in cuburi mici
  • (daca nu ai faina de orez
  • mareste cantitatea de faina de grau la 175 g)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Galusti cu prune