autor:

burdulea maria elena

» » Supe de legume

SUPICA DE TELINA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
1 telina mare, 250 g cartofi, 2 linguri smantana, 50 g unt, 1 lingura faina, 2 cesti lapte(1 ceasca =200 g)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii si telina curatati si taiati cubulete intrun litru si jumatate de apa. Cand sunt fierte legumele, preparam intro tigaie sau intrun craticior un sos alb astfel: punem untul in tigaie la incins, adaugam faina, apoi dupa ce s-a rumenit, stingem cu laptele rece, lasam la foc mic amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Acest sos il turnam peste supa de legume fierte, potrivim de sare ii dam un clocot, adaugam apoi samntana inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPICA DE TELINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam

14 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Gazpacho cu portocala

Gazpacho cu portocala

Gazpacho este o reţetă spaniolă, o supă cremă rece de roşii, foarte gustoasă şi răcoritoare

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 telina mare
  • 250 g cartofi
  • 2 linguri smantana
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 cesti lapte(1 ceasca =200 g)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte gustoasa, asa este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de fasole verde