autor:

Luana

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu peste

Sushi cu crab

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Ingrediente
o cana orez pentru sushi, o jumatate de cana otet de sushi, 5 foi de Nori(alge uscate), 120g crab, 40g icre japoneze, 5 jumatati frunze de salata verde, o jumatate castravete(lung de sera), 1 avocado, 2 linguri maioneza Wasabi, ghimbir(ginger)marinat, sos de soia, pasta Wasabi, "rogojina" de bambus

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul de sushi de 3 ori in apa rece,se scurge si se pune la fier in apa(vezi instructiuni pe ambalaj) sau la aburi in rice cooker. Cand e gata se transfera intr-un bol,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu jumatate de cana de otet pentru sushi(este un amestec de otet de orez,zahar,sare si condimente).Atentie! orezul se va amesteca cu grija sa nu se sparga boabele.
Curatam castravetele de coaja,taiem in 4 pe lungime,golim de seminte si taiem in fasii subtiri.Se curata avocado si se taie in felii de 1 cm grosime(ca si feliile de mar).
Pregatim un castronel cu apa rece si gheata(vom avea nevoie la masa de lucru, orezul fiind lipicios).

Asezam foita de Nori pe "rogojina" cu partea lucioasa in exterior.Cu mana uda distribuim orezul pe toata suprafata noriului avand grija sa lasam aproximativ 1 cm liber in partea superioara(pentru lipire ).Orezul nu trebuie sa fie foarte gros atat doar cat sa acopere foita de alge.
Se pun 2 lingurite de maioneza Wasabi(daca nu aveti se pot amesteca 2 linguri de maioneza normala din comert cu 1 lingurita pasta Wasabi),o lingurita de icre,o foaie de salta verde,crabul,2-3 felii de avocado,cateva fasii de castravete si se ruleaza ca si cozonacul.Capatul superior al noriului se uda putin cu apa sa se lipeasca.In timpul rularii se va pune o presiune egala pe tot ruloul altfel acesta nu va fi compact si legumele vor iesi la taiere.Desi pare complicat este relativ usor; e ca si cum am rula un blat de piscot intr-un prosop de bucatarie, pentru un tort rulada.Cu un cutit foarte bine ascutit se taie rulourile in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4-5 felii egale.
Se pastreaza in containere bine inchise(orezul se usuca foarte repede)nu mai mult de 24h.Inainte de servire se aseaza pe un platou sau farfurie si se servesc cu pasta Wasabi,sos de soia si ghimbir(ginger marinat)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi cu crab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Cod  cu smântânã - Bacalhau com Natas

Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas

Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valentin , 21 octombrie 2014

    astea sunt maki nu sushi......sushi nu sunt cu foi de alge!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Delicios si elegant!***** Felicitari pentru combinatie si prezentare; imi place grozav sushi!!!!!!!Mmmmmmmmmm

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

    Super ! ador susi-ul yumi,yumi... si ce ai facut tu aici, arata foarte bine! Felicitari! *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

      Imi plac foarte mult Sushi de toate felurile. Al tau arata grozav. Felicitari si succes!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • o cana orez pentru sushi
  • o jumatate de cana otet de sushi
  • 5 foi de Nori(alge uscate)
  • 120g crab
  • 40g icre japoneze
  • 5 jumatati frunze de salata verde
  • o jumatate castravete(lung de sera)
  • 1 avocado
  • 2 linguri maioneza Wasabi
  • ghimbir(ginger)marinat
  • sos de soia
  • pasta Wasabi
  • "rogojina" de bambus

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

valentin

astea sunt maki nu sushi......sushi nu sunt cu foi de alge!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor