Se incinge uleiul in care se prajeste scurt carnea, cand este prajita se scoate si se pune intr-un recipient, in uleiul ramas se adauga costita si se prajeste cateva secunde, se adauga ceapa si se prajeste pana devine sticloasa, se trage oala de pe foc se adauga usturoiul, boiaua dulce, boiaua iute, bucatile de rosii si chimionul, se sareaza si se pipareaza, se fierbe 10 min dupa care se aduga ardeiul galben se mai fierbe 10 min dupa care se adauga carnea, se acopera oala si se lasa la fiert la foc mic 45 min. dupa asta se adauga varza acra ( daca este putin sos se mai pune maxim 100 ml. apa ) si acoperit se mai fierbe 30 min. Se serveste cu paine alba proaspata, smantana si foi de patrunjel tocate. ( unii servesc si cate 1-2 cartofi fierti in apa cu sare )

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii