autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Szeged-Gulasch

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 decembrie 2015

Ingrediente
500 gr carne de porc taiata in cuburi, 150 gr costita taiata cubulete, 500 gr varza acra taiata fidelute, 2 cepe taiate in cubulete, 3 linguri de untura de porc, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita boa iute, 2 ardei ascutiti galbeni taiati cubulete, 2 rosii tocate ( fara pielite) sau 250 gr rosii bucatele din doza, 1 catel de usturoi dtrecut prin presa, 0,5 lingurite chimion pisat, 1 foaie dafin, piper macinat, sare, smantana, frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul in care se prajeste scurt carnea, cand este prajita se scoate si se pune intr-un recipient, in uleiul ramas se adauga costita si se prajeste cateva secunde, se adauga ceapa si se prajeste pana devine sticloasa, se trage oala de pe foc se adauga usturoiul, boiaua dulce, boiaua iute, bucatile de rosii si chimionul, se sareaza si se pipareaza, se fierbe 10 min dupa care se aduga ardeiul galben se mai fierbe 10 min dupa care se adauga carnea, se acopera oala si se lasa la fiert la foc mic 45 min. dupa asta se adauga varza acra ( daca este putin sos se mai pune maxim 100 ml. apa ) si acoperit se mai fierbe 30 min. Se serveste cu paine alba proaspata, smantana si foi de patrunjel tocate. ( unii servesc si cate 1-2 cartofi fierti in apa cu sare )
Daca ti-a placut reteta noastra "Szeged-Gulasch" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc taiata in cuburi
  • 150 gr costita taiata cubulete
  • 500 gr varza acra taiata fidelute
  • 2 cepe taiate in cubulete
  • 3 linguri de untura de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boa iute
  • 2 ardei ascutiti galbeni taiati cubulete
  • 2 rosii tocate ( fara pielite) sau 250 gr rosii bucatele din doza
  • 1 catel de usturoi dtrecut prin presa
  • 0,5 lingurite chimion pisat
  • 1 foaie dafin
  • piper macinat
  • sare
  • smantana
  • frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță