Szeged-Gulasch

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Szeged-Gulasch

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc taiata in cuburi
  • 150 gr costita taiata cubulete
  • 500 gr varza acra taiata fidelute
  • 2 cepe taiate in cubulete
  • 3 linguri de untura de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boa iute
  • 2 ardei ascutiti galbeni taiati cubulete
  • 2 rosii tocate ( fara pielite) sau 250 gr rosii bucatele din doza
  • 1 catel de usturoi dtrecut prin presa
  • 0,5 lingurite chimion pisat
  • 1 foaie dafin
  • piper macinat
  • sare
  • smantana
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se incinge uleiul in care se prajeste scurt carnea, cand este prajita se scoate si se pune intr-un recipient, in uleiul ramas se adauga costita si se prajeste cateva secunde, se adauga ceapa si se prajeste pana devine sticloasa, se trage oala de pe foc se adauga usturoiul, boiaua dulce, boiaua iute, bucatile de rosii si chimionul, se sareaza si se pipareaza, se fierbe 10 min dupa care se aduga ardeiul galben se mai fierbe 10 min dupa care se adauga carnea, se acopera oala si se lasa la fiert la foc mic 45 min. dupa asta se adauga varza acra ( daca este putin sos se mai pune maxim 100 ml. apa ) si acoperit se mai fierbe 30 min. Se serveste cu paine alba proaspata, smantana si foi de patrunjel tocate. ( unii servesc si cate 1-2 cartofi fierti in apa cu sare )

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor