autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Szeged-Gulasch

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 decembrie 2015

Ingrediente
500 gr carne de porc taiata in cuburi, 150 gr costita taiata cubulete, 500 gr varza acra taiata fidelute, 2 cepe taiate in cubulete, 3 linguri de untura de porc, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita boa iute, 2 ardei ascutiti galbeni taiati cubulete, 2 rosii tocate ( fara pielite) sau 250 gr rosii bucatele din doza, 1 catel de usturoi dtrecut prin presa, 0,5 lingurite chimion pisat, 1 foaie dafin, piper macinat, sare, smantana, frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul in care se prajeste scurt carnea, cand este prajita se scoate si se pune intr-un recipient, in uleiul ramas se adauga costita si se prajeste cateva secunde, se adauga ceapa si se prajeste pana devine sticloasa, se trage oala de pe foc se adauga usturoiul, boiaua dulce, boiaua iute, bucatile de rosii si chimionul, se sareaza si se pipareaza, se fierbe 10 min dupa care se aduga ardeiul galben se mai fierbe 10 min dupa care se adauga carnea, se acopera oala si se lasa la fiert la foc mic 45 min. dupa asta se adauga varza acra ( daca este putin sos se mai pune maxim 100 ml. apa ) si acoperit se mai fierbe 30 min. Se serveste cu paine alba proaspata, smantana si foi de patrunjel tocate. ( unii servesc si cate 1-2 cartofi fierti in apa cu sare )
Daca ti-a placut reteta noastra "Szeged-Gulasch" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de curcan

Pilaf cu carne de curcan

Carnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sferturi de pasare cu couscus

Sferturi de pasare cu couscus

Intai taiem sferturile bucatele mici si le punem intr-o marinata facuta din ulei de masline suc de

9 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc taiata in cuburi
  • 150 gr costita taiata cubulete
  • 500 gr varza acra taiata fidelute
  • 2 cepe taiate in cubulete
  • 3 linguri de untura de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boa iute
  • 2 ardei ascutiti galbeni taiati cubulete
  • 2 rosii tocate ( fara pielite) sau 250 gr rosii bucatele din doza
  • 1 catel de usturoi dtrecut prin presa
  • 0,5 lingurite chimion pisat
  • 1 foaie dafin
  • piper macinat
  • sare
  • smantana
  • frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita cu carne de porc si paste