autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Salate

Tabbouleh - specifica pentru Siria si Liban

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 ceasca burghoul, 1 legatura ceapa verde taiata fin, 1/2 ceasca menta verde taiata fin, 1 1/2 ceasca patrunjel tocat 2-3 rosii mari,curatate de coaja si tocate fin, 1/2 ceasca suc de lamiie, 1/2 ceasca ulei de masline, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Peste burghul se toarna 1/2 ceasca apa fierbinte si se lasa sa stea cam 1/2 ora pina se absoarbe;se stoarce de apa bine in mina.

Se amesteca cu ceapa,sarea si piperul amestecind bine.

Se adauga menta si patrunjelul.

Se adauga sucul de lamiie si uleiul si la urma cam jumatate din rosiile tocate.

Salata se serveste pe un platou ornat cu frunze de salata si se presara deasupra si in jur restul de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabbouleh - specifica pentru Siria si Liban" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Salata de castraveti cu rosii si ceapa

Salata de castraveti cu rosii si ceapa

Castravetii se curata de coaja, se spala, se scurg si se taie rondele. Se aseaza in castron impreuna

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 16 mai 2010

    burgulul este griu fiert,apoi uscat si pisat mai grosier sau mai fin ;sub nici o forma nu se poate inlocui cu orezul!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte fina si aromata.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    am gasit ce este ,,burghul,,(grau),se zice ca se poate folosi si orez basmati in locul acestuia.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      pare interesanta,dar ar fi bine daca as sti ce este ,,burghul,,

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca burghoul
  • 1 legatura ceapa verde taiata fin
  • 1/2 ceasca menta verde taiata fin
  • 1 1/2 ceasca patrunjel tocat 2-3 rosii mari,curatate de coaja si tocate fin
  • 1/2 ceasca suc de lamiie
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

burgulul este griu fiert,apoi uscat si pisat mai grosier sau mai fin ;sub nici o forma nu se poate inlocui cu orezul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Bucate la borcan
Usturoi marinat Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salata de primavara cu brocoli