autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Salate

Tabbouleh - specifica pentru Siria si Liban

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 ceasca burghoul, 1 legatura ceapa verde taiata fin, 1/2 ceasca menta verde taiata fin, 1 1/2 ceasca patrunjel tocat 2-3 rosii mari,curatate de coaja si tocate fin, 1/2 ceasca suc de lamiie, 1/2 ceasca ulei de masline, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Peste burghul se toarna 1/2 ceasca apa fierbinte si se lasa sa stea cam 1/2 ora pina se absoarbe;se stoarce de apa bine in mina.

Se amesteca cu ceapa,sarea si piperul amestecind bine.

Se adauga menta si patrunjelul.

Se adauga sucul de lamiie si uleiul si la urma cam jumatate din rosiile tocate.

Salata se serveste pe un platou ornat cu frunze de salata si se presara deasupra si in jur restul de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabbouleh - specifica pentru Siria si Liban" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Ardei copti

Ardei copti

Eu toamna fac o cantitate mare de ardei copti pe care ii spal bine, bine inainte de a-i coace si

17 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume
Stroganoff de ciuperci cu tarhon

Stroganoff de ciuperci cu tarhon

1. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga untul.Caleste ceapa impreuna cu usturoiul, pana

4 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 16 mai 2010

    burgulul este griu fiert,apoi uscat si pisat mai grosier sau mai fin ;sub nici o forma nu se poate inlocui cu orezul!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte fina si aromata.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    am gasit ce este ,,burghul,,(grau),se zice ca se poate folosi si orez basmati in locul acestuia.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      pare interesanta,dar ar fi bine daca as sti ce este ,,burghul,,

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca burghoul
  • 1 legatura ceapa verde taiata fin
  • 1/2 ceasca menta verde taiata fin
  • 1 1/2 ceasca patrunjel tocat 2-3 rosii mari,curatate de coaja si tocate fin
  • 1/2 ceasca suc de lamiie
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

burgulul este griu fiert,apoi uscat si pisat mai grosier sau mai fin ;sub nici o forma nu se poate inlocui cu orezul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de fasole pastai