autor:

Alexandra

» » Paste si pizza

Tagliatelle cu ciuperci

Autor: Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 30 aprilie 2013

Ingrediente
- tagliatelle proaspete, - 10 ciuperci mijlocii champignon, - 1 graunte de usturoi, - 3 linguri ulei de masline, - un sfert pahar de vin alb, - patrunjel, - parmezan sau branza de capra (pecorino)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se taie cubulete sau felii (cu tot cu codite). Intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei, se pune usturoiul se lasa pana devine auriu si se scoate. Se adauga ciupercile si vinul. Cand scade apa lasata de ciuperci (scuzati repetitia), le mai lasam sa se calesca in uleiul ramas.

Intre timp fierbem pastele in apa sarata si le lasam conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu prefer sa termin fierberea lor in sosul de ciuperci si deci opresc pastele cu 2 minute mai devreme, le scurg si le pun peste ciuperci, adaug un polonic din apa in care au fost fierte si le las sa se faca, daca le preferati mai 'al dente', le lasati mai putin. Fac acest lucru deoarece aromele de amesteca mai bine.

Presar patrunjel din abundenta :D si branza de capra pentru ca ii dau un guuuuuust, mmmmmm! :) Merge si parmezan sau nimic ;). Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle cu sos de ciuperci

Tagliatelle cu sos de ciuperci

pt pasta:pregatim o coca potrivita o intindem cu facaletul si taiem tagliatelle cu ajutorul unui

3 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Tagliatelle cu pui si ciuperci

Tagliatelle cu pui si ciuperci

Se curata ceapa si se taie marunt.Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei,cand devine translucida

2 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - tagliatelle proaspete
  • - 10 ciuperci mijlocii champignon
  • - 1 graunte de usturoi
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - un sfert pahar de vin alb
  • - patrunjel
  • - parmezan sau branza de capra (pecorino)

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra
Dorada la cuptor pe pat de cartofi

Dorada la cuptor pe pat de cartofi

Se curata pestele bine, bine (eu las si capul):), se sareaza, se pipereaza si se lasa pe o farfurie.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul si se amesteca bine pana se incorporeaza.

19 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu ton

Placinta cu ton

Se pregateste maiaua astfel, intr-un castronel se faramiteaza drojdia, peste ea se pune o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza la "fund de lemn"