Tagliatelle cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu ciuperci

Ingrediente

  • - tagliatelle proaspete
  • - 10 ciuperci mijlocii champignon
  • - 1 graunte de usturoi
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - un sfert pahar de vin alb
  • - patrunjel
  • - parmezan sau branza de capra (pecorino)

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se taie cubulete sau felii (cu tot cu codite). Intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei, se pune usturoiul se lasa pana devine auriu si se scoate. Se adauga ciupercile si vinul. Cand scade apa lasata de ciuperci (scuzati repetitia), le mai lasam sa se calesca in uleiul ramas.

Intre timp fierbem pastele in apa sarata si le lasam conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu prefer sa termin fierberea lor in sosul de ciuperci si deci opresc pastele cu 2 minute mai devreme, le scurg si le pun peste ciuperci, adaug un polonic din apa in care au fost fierte si le las sa se faca, daca le preferati mai 'al dente', le lasati mai putin. Fac acest lucru deoarece aromele de amesteca mai bine.

Presar patrunjel din abundenta :D si branza de capra pentru ca ii dau un guuuuuust, mmmmmm! :) Merge si parmezan sau nimic ;). Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor