Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Ingrediente

  • Pentru tagliatelle:
  • * 200 grame faina
  • * 2 oua
  • * sare
  • Pentru sos:
  • * carne tocata de porc (reteta originala foloseste si carnea de vita)
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 1 conserva rosii
  • * 4 lingurite de bulion
  • * 4 boabe de usturoi
  • * 1 cana vin (aprox. 200 ml)
  • * oregano, busuioc, foi de dafin
  • * sare si piper

Mod de preparare

Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In mod normal sosul se tine la fiert cam 2 ore...dar, nu-i asa ca nu avem rabdare???

Tocam ceapa, radem morcovul si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand legumele sunt moi adaugam si carnea tocata si o calim si pe aceasta timp de 10 minute.

Adaugam bulionul si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora vinul. In acest moment adaugam conserva de rosii, oregano, busuioc si 1 foaie de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Aproape de sfarsit adaugam si usturoiul pisat; potrivim de sare si piper.

Sosul nu trebuie sa fie foarte foarte zemos, nu trebuie sa curga.

Pregatim si aluatul pentru paste. Regula spune ca la 100 grame de faina se adauga 1 ou. Amestecam faina cu un praf de sare, adaugam ouale si framantam 15 minute pana avem un aluat elastic. Va fi nevoie de ceva putere de framantare pentru ca pentru ca aluatul nu va fi foarte flexibil (deoarece contine numai faina si oua). Eu m-am ajutat la framantat adaugand putin ulei. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 30 de minute la frigider.

Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie cat se poate de subtire; rulam foaia si prin taiere formam tagliatelle.

Pastele astfel formate le lasam la uscat o jumatate de ora si le fierbem timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Asezam sosul bolognese peste tagliatelle si este gata de .....devorat!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise