autor:

Gustul din bucatarie

» » Paste si pizza

Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 martie 2013

Ingrediente
Pentru tagliatelle:, * 200 grame faina, * 2 oua, * sare, , Pentru sos:, * carne tocata de porc (reteta originala foloseste si carnea de vita), * 2 cepe, * 2 morcovi, * 1 conserva rosii, * 4 lingurite de bulion, * 4 boabe de usturoi, * 1 cana vin (aprox. 200 ml), * oregano, busuioc, foi de dafin, * sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In mod normal sosul se tine la fiert cam 2 ore...dar, nu-i asa ca nu avem rabdare???
Tocam ceapa, radem morcovul si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand legumele sunt moi adaugam si carnea tocata si o calim si pe aceasta timp de 10 minute.

Adaugam bulionul si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora vinul. In acest moment adaugam conserva de rosii, oregano, busuioc si 1 foaie de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Aproape de sfarsit adaugam si usturoiul pisat; potrivim de sare si piper.

Sosul nu trebuie sa fie foarte foarte zemos, nu trebuie sa curga.

Pregatim si aluatul pentru paste. Regula spune ca la 100 grame de faina se adauga 1 ou. Amestecam faina cu un praf de sare, adaugam ouale si framantam 15 minute pana avem un aluat elastic. Va fi nevoie de ceva putere de framantare pentru ca pentru ca aluatul nu va fi foarte flexibil (deoarece contine numai faina si oua). Eu m-am ajutat la framantat adaugand putin ulei. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 30 de minute la frigider.

Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie cat se poate de subtire; rulam foaia si prin taiere formam tagliatelle.

Pastele astfel formate le lasam la uscat o jumatate de ora si le fierbem timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Asezam sosul bolognese peste tagliatelle si este gata de .....devorat!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Budinca din paste, cu merisoare si dulceata de afine

Budinca din paste, cu merisoare si dulceata de afine

Punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem de apa, intr-o strecuratoare. Intr-un

6 voturi    10 comentarii
45 min
Paste si pizza
Macaroane cu carnati, smantana si cascaval

Macaroane cu carnati, smantana si cascaval

Punem intr-o oala apa la fiert cu sare si putin ulei,cand clocoteste pune macaroanele la fiert,intre

36 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru tagliatelle:
  • * 200 grame faina
  • * 2 oua
  • * sare
  • Pentru sos:
  • * carne tocata de porc (reteta originala foloseste si carnea de vita)
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 1 conserva rosii
  • * 4 lingurite de bulion
  • * 4 boabe de usturoi
  • * 1 cana vin (aprox. 200 ml)
  • * oregano
  • busuioc
  • foi de dafin
  • * sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza cu ardei gras si rosii