Tagliatelle provance

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle provance

Ingrediente

  • rosii din conserva intregi. 3 cutii a 800 g,
  • o capatana de usturoi,
  • ulei de masline,
  • piper zdrobit sau la risnita,
  • foi de dafin,
  • zahar,
  • sare,
  • pasta de tomate,
  • o frunza de busuioc pentru decor
  • tagliatelle

Mod de preparare

Se scurg rosile conserva de zeama lor si se toaca cuburi potrivite,se pune o cratita cu ulei de masline la incins se adauga o lingurita de pasta de usturoi (usturoi pisat) si se caleste pina devine auriu. Se adauga pasta de tomate, 1 lingura, si se caleste si acesta. Dupa care adaugam rosile cuburi, piperul zdobit, o lingurita zahar, foi de dafin 2-3 buc si sare dupa gust. Dupa ce am pus toate ingredientele se lasa la foc mic sau pe plita pina scade sosul nu foarte mult ca 30 de minute. Intre timp punem o oala cu apa sare si ulei de masline la fiert pentru paste, cind apa a dat in fiert adaugam pastele pe care le fierbem circa 6-7 minute sau sa fie al dente. Scoatem pastele si le racim sub jet de apa rece pentru a nu trece de nivelul de fierbere pe care l-am dorit si se pune putin ulei de masline peste ele pentru a nu se lipi. dupa ce toate sunt pregatite vom lua o tigaie de preferabil teflonata si o vom pune la incins cu putin ulei de masline si 4-5 linguri din sosul provace cind sosul a inceput sa fiarba vom adauga pastele pe care le vom incalzi inainte intro baie de apa fierbinte circa 30 de secunde si le von scurge de apa dupa care le adaugam peste sos amestecindu-le cu acestea si potrivindule de gust. Pot fi servite cu parmezan ras (pentru cei ce mananca picant, pot adauga ardei iute tocat marunt si le vor transforma in Arabiata. Arabiata de fapt este derivat din provance).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor