autor:

stoian nicolae

» » Paste si pizza

Tagliatelle provance

Autor: stoian nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stoian nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
rosii din conserva intregi. 3 cutii a 800 g,, o capatana de usturoi,, ulei de masline,, piper zdrobit sau la risnita,, foi de dafin,, zahar,, sare, , pasta de tomate, , o frunza de busuioc pentru decor, tagliatelle

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se scurg rosile conserva de zeama lor si se toaca cuburi potrivite,se pune o cratita cu ulei de masline la incins se adauga o lingurita de pasta de usturoi (usturoi pisat) si se caleste pina devine auriu. Se adauga pasta de tomate, 1 lingura, si se caleste si acesta. Dupa care adaugam rosile cuburi, piperul zdobit, o lingurita zahar, foi de dafin 2-3 buc si sare dupa gust. Dupa ce am pus toate ingredientele se lasa la foc mic sau pe plita pina scade sosul nu foarte mult ca 30 de minute. Intre timp punem o oala cu apa sare si ulei de masline la fiert pentru paste, cind apa a dat in fiert adaugam pastele pe care le fierbem circa 6-7 minute sau sa fie al dente. Scoatem pastele si le racim sub jet de apa rece pentru a nu trece de nivelul de fierbere pe care l-am dorit si se pune putin ulei de masline peste ele pentru a nu se lipi. dupa ce toate sunt pregatite vom lua o tigaie de preferabil teflonata si o vom pune la incins cu putin ulei de masline si 4-5 linguri din sosul provace cind sosul a inceput sa fiarba vom adauga pastele pe care le vom incalzi inainte intro baie de apa fierbinte circa 30 de secunde si le von scurge de apa dupa care le adaugam peste sos amestecindu-le cu acestea si potrivindule de gust. Pot fi servite cu parmezan ras (pentru cei ce mananca picant, pot adauga ardei iute tocat marunt si le vor transforma in Arabiata. Arabiata de fapt este derivat din provance).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle provance" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza "la masina de paine"

1. Puneti toate ingredientele pentru aluat in masina de paine conform cu instructiunile masinii (ingredientele

1 vot    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Paste cu sunca

Paste cu sunca

Se taie ceapa (ca pentru salata) si se pune in tigaie cu putin ulei si cu cubuletele de sunca afumata.

1 vot    2 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    sunt exact pe gustul meu

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte gustoase!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Delicioase si arata foarte bine.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arrabbiata ,bune ft bune si picante!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Tare bune mai sunt!!!felicitãri!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Delicioase!Si foarte frumos prezentate, ca de obicei.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Foarte bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • rosii din conserva intregi. 3 cutii a 800 g,
  • o capatana de usturoi,
  • ulei de masline,
  • piper zdrobit sau la risnita,
  • foi de dafin,
  • zahar,
  • sare
  • pasta de tomate
  • o frunza de busuioc pentru decor
  • tagliatelle

Raporteaza reteta

Retete
de stoian nicolae
Pluta cu creveti

Pluta cu creveti

Se curata si se decorticheza creveti si se scoate intestinul de pe spatele acestuia .ciupercile se

2 voturi    3 comentarii
25 min
Retete de post
salata de fructe de mare

salata de fructe de mare

proces tehnologic;se spala si se rupe salata cu mina caracatita se fierbe in apa vin sare piper boabe

4 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
lup de mare la cuptor

lup de mare la cuptor

Curatam pestele de solzi,il evisceram ,ii scoatem branhile si ii taiem coada si aripioarele.Dupa

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Marian (Chef de cuisine)

sunt exact pe gustul meu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi fondante cu cartofi