autor:

Florenta Dinu

» » Aluaturi si Foietaje

Taitei de casa

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2011

Ingrediente
500 g faina,3oua,sare si o jumatate pahar de apa.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune intr-un castron,se sparg ouale peste faina,se aduna cu mana faina spre mijloc si se amesteca ,dupa care se pune apa si sarea.Se framanta pana ce aluatul se desprinde usor de pe mana.Se presara faina pe masa si luati cate o buacata siintindeti o foaie subtire.Dupa ce s-a intins foaia se presara cu faina si o rulati dupa care taiati cat de subtire sau gros doriti.Taitei se lasa la uscat si apoi se pun in pungi de hartie sau de panza.Eu fac o cantitate mai mica si ii pun atunci in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa

Taitei de casa

Se amesteca faina, oul si apa [cat cuprinde]. Se framanta bine pana se formeaza o coca potrivit

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,3oua,sare si o jumatate pahar de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine suedeza cu faina integrala si seminte