autor:

Alice Ciobanu

» » Paste si pizza

Taitei de casa

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2012

Ingrediente
300 gr faina 000, un praf de sare, 3 oua, * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sicitorul si taiati-l fin. Sau ... folositi cu incredere o masina de fabricat paste.
Luati cate o bucata de aluat si treceti-o de citeva ori prin masina de paste pana intindeti foaie fina si subtire ca matasea :)) apoi o treceti prin dispozitivul de taiat pastele la dimensiunea dorita....Toata masa de carlionti puneti-i la uscat si pastrati-i in punga de hartie la loc uscat si racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Bors de fasole cu taitei de casa

Bors de fasole cu taitei de casa

Calim ceapa tocata marunt,adaugam zarzavatul dat pe robot,sau pe razatoare si il calim cateva minute

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute. Dupa

12 voturi    14 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine):

    Dupa ce am obtinut aluatul, l-am lasat la rece pentru cateva ore, invelit intr-o folie de plastic. Asa devine mai usor de intins. Am intins 2 foi pe care le-am lasat sa se usuce putin si abia apoi am purces la "feliat". Asa fac eu, asa facea si mama cand eram copil....

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ludmila Vasile , 14 aprilie 2015

    nice...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Ce buni!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina 000
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buni!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Preparare Spaghete Carbonara rețetă cu smântână: Se taie mezelul fasii subtiri si se prajeste intr-o tigaie in uleiul

11 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
TORTELLINI CU CARNE SI SOS DE ROSII