autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Tajina marocana cu gutui caramelizate

   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1.5 kg gutui, 1.5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel, 2 cepe rase sau taiate marunt, 200 g unt, 1 lingurita de piper, 1 dosa de sofran, 2 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara pisata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc. Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase. Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros. Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna.
Se serveste acompaniat de mici graunte de griu (in arabeste cuscus). Grauntele de cuscus se prepara foarte bine in aparat cu microunde, un pahar de graunte pentru un pahar de apa. Se amesteca la rece si se lasa grauntele sa se umfle dupa care se adauga bucati de unt cam 50g pentru un pahar din fiecare, stafide (voluntar) inmuiate in apa calda, sare si piper dupa care se dau la cuptor cu microunde cca 3 minute la putere maxima, sau 15-20 minute in cuptor normal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina marocana cu gutui caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg gutui
  • 1.5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel
  • 2 cepe rase sau taiate marunt
  • 200 g unt
  • 1 lingurita de piper
  • 1 dosa de sofran
  • 2 linguri de zahar
  • 5 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara pisata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Altfel de pane