autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece., Umplutura: 200 gr bacon, 1 ceapa rosie, 300-400 gr ceapa alba, 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras, 2 oua, 2O gr frisca lichida sau smantana, un varf de cutit de zahar, o lingurita de unt, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta(sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt. Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta(impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul). Se coace la cuptorul preincalzit(la 200°C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.
http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci  de legume  cu  orez

Ghiveci de legume cu orez

Se prajeste ceapa, se adauga morcovii si patrunjelul taiati felii subtiri, se calesc toate,

21 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dimineata Regala

Dimineata Regala

Ceapa se curata, se taie solzi si se pune la calit in putin ulei de masline, apoi se rasfira in tava.

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Incep cu mea culpa, am folosit aluat de foietaj din comert, Linco. Singura imbunatatire pe care am adus-o este ca la caramelizarea cepei si a baconului am folosit o lingura rasa de zahar brun si la sfarsit 2 linguri de otet balsamic. Din descrierea procesului lipseste pasul in care se adauga la compozitie si cele 2 oua ( ele apar la ingrediente). In rest, usor de facut si excelenta la gust- am incercat-o si calda ( cu o salata de morcov ras, otet balsamic si ulei de masile) si rece.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    La placinte inainteeeeeee !!!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    O bunatate.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura: 200 gr bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 300-400 gr ceapa alba
  • 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras
  • 2 oua
  • 2O gr frisca lichida sau smantana
  • un varf de cutit de zahar
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

La placinte inainteeeeeee !!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
BUDINCA DE DOVLECEL