autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece., Umplutura: 200 gr bacon, 1 ceapa rosie, 300-400 gr ceapa alba, 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras, 2 oua, 2O gr frisca lichida sau smantana, un varf de cutit de zahar, o lingurita de unt, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta(sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt. Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta(impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul). Se coace la cuptorul preincalzit(la 200°C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.
http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti cu camembert si mac

Cartofi copti cu camembert si mac

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Se pun bucatile de cartofi intr-un bol, se toarna 1 lingura ulei

5 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ARDEI UMPLUTI CU OREZ

ARDEI UMPLUTI CU OREZ

Ardeii se spala se scot cotoarele cu miezul si semintele lor si se lasa la scurs. Ciupercile se

11 voturi    7 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Incep cu mea culpa, am folosit aluat de foietaj din comert, Linco. Singura imbunatatire pe care am adus-o este ca la caramelizarea cepei si a baconului am folosit o lingura rasa de zahar brun si la sfarsit 2 linguri de otet balsamic. Din descrierea procesului lipseste pasul in care se adauga la compozitie si cele 2 oua ( ele apar la ingrediente). In rest, usor de facut si excelenta la gust- am incercat-o si calda ( cu o salata de morcov ras, otet balsamic si ulei de masile) si rece.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    La placinte inainteeeeeee !!!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    O bunatate.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura: 200 gr bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 300-400 gr ceapa alba
  • 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras
  • 2 oua
  • 2O gr frisca lichida sau smantana
  • un varf de cutit de zahar
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

La placinte inainteeeeeee !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume