Ungeti cu margarina o forma pentru tarte cu adancimea de 3 cm (este de preferat sa pui hartie de copt in tava) Amestecati zaharul cu apa in cratita si lasatile sa fiarba. Adaugati sucul de lamaie si amestecati pana obtineti o culoare aurie. Turnati in forma astfel incat sa acoperiti fundul tavi. Incalziti cuptorul la 200 grade. Curatati bananele de coaja, taiati-le in jumatate pe latime si apoi in 3 pe lungime. Aranjati-le in forma de copt caramelizata, apasandu-le puternic una spre cealalta. Pudrati cu zahar vanilat. Intindeti aluatul foietaj si asezati-l deasupra bananelor. Introduceti marginile pe langa peretii formei. Introduceti in cuptorul incalzit in prealabil. Coaceti timp de 20-25 minute. Scoateti forma din cuptor, asteptati aproximativ 3 minute, dupa care rasturmati tarta gata pregatita pe un platou pentru servire.
Serviti-o calda sau rece
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii