Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Ingrediente

  • blat fraged tarta:
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 150g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 250 g margarina
  • un praf de sare
  • 2 -3 linguri pudra de roscove
  • Umplutura;
  • 5 mere mari,galbene
  • un praf de scortisoara
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar. Se mixeaza bine apoi, aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.

Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator. Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mre ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.

Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara.Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intainsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem ruladele, asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc. Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura