Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.

Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.

Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.

Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.

Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.

Crusta:

Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.

Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.

Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.

Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.

O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor