autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 gr faina, 6 linguri iaurt, 8 gr drojdie, 1 lingurita rasa zahar, 1 lingura ulei de masline, un praf de sare, Umplutura:, 550 gr branza de vaci cremoasa, 3 linguri parmezan ras, 4 linguri cascaval ras, 2 cepe verzi, 1 legatura marar verde, 1 ou, sare, piper, Crusta:, 150 gr boabe de porumb, 3 oua, 1 lingurita rasa praf de copt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.
Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.
Crusta:
Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.
Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.
Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.
Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi

Tarta cu branzeturi

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de

8 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Quesadilla cu cheddar si rosii

Quesadilla cu cheddar si rosii

Se pregateste sosul - se amesteca smantana cu ceapa tocata marunt si, dupa gust, se asezoneaza cu

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Bulz ciobanesc