autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 gr faina, 6 linguri iaurt, 8 gr drojdie, 1 lingurita rasa zahar, 1 lingura ulei de masline, un praf de sare, Umplutura:, 550 gr branza de vaci cremoasa, 3 linguri parmezan ras, 4 linguri cascaval ras, 2 cepe verzi, 1 legatura marar verde, 1 ou, sare, piper, Crusta:, 150 gr boabe de porumb, 3 oua, 1 lingurita rasa praf de copt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.
Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.
Crusta:
Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.
Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.
Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.
Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mamaliga cu branza si slanina fripta

Mamaliga cu branza si slanina fripta

Incepem prin a prajirea unei slanini pana devine crocanta (sau cum va este pe plac) apoi facem o

6 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Mafinim cu branza si masline

Mafinim cu branza si masline

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Se ung tavitele ptr muffins cu unt. Intr-un bol batem ouale

9 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Tarta sarata cu branza,prosciutto si mac