autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu caise si smantana

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Aluat: 250 g faina alba tip 00, 75 g zahar, 125 g unt rece taiat cuburi, 1 ou, 1-2 linguri apa rece, Crema: 4 caise sau piersici, 2 oua intregi, 300 gr smantana, 100gr praf de budinca de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune totul in robot si se amesteca pina avem un aluat omogen. Se tine 40-50 min la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de tarta unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Se inteapa de mai multe ori cu furculita. 4 caise sau piersici se oparesc scurt, se decojesc si se taie felii. Se aranjeaja feliile peste aluat. Se pune tarta 10min la 180grade. Se amesteca ouale intregi cu smantana, zaharul si praful de budinca si se toarna peste fructe. Se da tava la cuptor pentru 45-50 min la 180 grade. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

Untul se taie cubulete mici si impreuna cu celelelate ingrediente, mai putin ciocolata si marsmallow,

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta crumble cu visine si mac

Tarta crumble cu visine si mac

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 250 g faina alba tip 00
  • 75 g zahar
  • 125 g unt rece taiat cuburi
  • 1 ou
  • 1-2 linguri apa rece
  • Crema: 4 caise sau piersici
  • 2 oua intregi
  • 300 gr smantana
  • 100gr praf de budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu praf de copt