autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu capsiuni

Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2015

Ingrediente
Pentru crusta:, , -250 gr faina, , -120 gr unt foarte rece, , -70-80 gr zahar, , -1 ou, , -un praf de sare, , Pentru crema, , 500 ml lapte, , 100 gr zahar, , 5 galbenusuri, , Esenta de vanilie/Pastaie de vanilie, , 40 gr amidon de porumb, , 40 gr faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:



Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia va arata ca si pesmetul,se adauga zaharul, oul, praful de sare si un pic de apa rece pentru a lega aluatul. Se framanta putin pana cand aluatul devine compact,apoi puneti aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider circa o ora.



Dupa ce sa racit aluatul, il puneti in forma si il tineti la cuptor circa 25 de minute la 180 de grade.



Crema: Se pun galbenusurile intr-o cratita impreuna cu faina si amidonul,apoi se amesteca pana la omogenizare, puneti si putin lapte pentru a va ajuta; amestecati foarte bine cu un tel, apoi puneti si zaharul si omogenizati foarte bine, sa nu ramana cocoloase. Dupa ce ati omogenizat bine, puneti restul de lapte si amestecati. Adaugati apoi esenta/pastaia de vanilie si puneti cratita la foc mediu, amestecand continuu pana se ingroasa. Puneti crema la frigider intr-un bol pana se raceste.



Asamblarea tartei:

Dupa ce s-a copt crusta,o lasati sa se raceasca,apoi puneti crema racita, capsunele si o lasati la frigider peste noapte. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsiuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • -250 gr faina
  • -120 gr unt foarte rece
  • -70-80 gr zahar
  • -1 ou
  • -un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • Esenta de vanilie/Pastaie de vanilie
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Iorgu Eugenia Alexandra
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti Truffle