autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu capsiuni

Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2015

Ingrediente
Pentru crusta:, , -250 gr faina, , -120 gr unt foarte rece, , -70-80 gr zahar, , -1 ou, , -un praf de sare, , Pentru crema, , 500 ml lapte, , 100 gr zahar, , 5 galbenusuri, , Esenta de vanilie/Pastaie de vanilie, , 40 gr amidon de porumb, , 40 gr faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:



Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia va arata ca si pesmetul,se adauga zaharul, oul, praful de sare si un pic de apa rece pentru a lega aluatul. Se framanta putin pana cand aluatul devine compact,apoi puneti aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider circa o ora.



Dupa ce sa racit aluatul, il puneti in forma si il tineti la cuptor circa 25 de minute la 180 de grade.



Crema: Se pun galbenusurile intr-o cratita impreuna cu faina si amidonul,apoi se amesteca pana la omogenizare, puneti si putin lapte pentru a va ajuta; amestecati foarte bine cu un tel, apoi puneti si zaharul si omogenizati foarte bine, sa nu ramana cocoloase. Dupa ce ati omogenizat bine, puneti restul de lapte si amestecati. Adaugati apoi esenta/pastaia de vanilie si puneti cratita la foc mediu, amestecand continuu pana se ingroasa. Puneti crema la frigider intr-un bol pana se raceste.



Asamblarea tartei:

Dupa ce s-a copt crusta,o lasati sa se raceasca,apoi puneti crema racita, capsunele si o lasati la frigider peste noapte. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsiuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite de post

Clatite de post

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul,

6 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Brownie cu migdale

Brownie cu migdale

Cantarim cele 4 oua sparte intr-un bol. Cantitatea acestora va fi si cea pentru faina, zahar, unt

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • -250 gr faina
  • -120 gr unt foarte rece
  • -70-80 gr zahar
  • -1 ou
  • -un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • Esenta de vanilie/Pastaie de vanilie
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Iorgu Eugenia Alexandra
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si frisca