Mod de preparare:
Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia va arata ca si pesmetul,se adauga zaharul, oul, praful de sare si un pic de apa rece pentru a lega aluatul. Se framanta putin pana cand aluatul devine compact,apoi puneti aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider circa o ora.
Dupa ce sa racit aluatul, il puneti in forma si il tineti la cuptor circa 25 de minute la 180 de grade.
Crema: Se pun galbenusurile intr-o cratita impreuna cu faina si amidonul,apoi se amesteca pana la omogenizare, puneti si putin lapte pentru a va ajuta; amestecati foarte bine cu un tel, apoi puneti si zaharul si omogenizati foarte bine, sa nu ramana cocoloase. Dupa ce ati omogenizat bine, puneti restul de lapte si amestecati. Adaugati apoi esenta/pastaia de vanilie si puneti cratita la foc mediu, amestecand continuu pana se ingroasa. Puneti crema la frigider intr-un bol pana se raceste.
Asamblarea tartei:
Dupa ce s-a copt crusta,o lasati sa se raceasca,apoi puneti crema racita, capsunele si o lasati la frigider peste noapte. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii