autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu capsiuni

Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2015

Ingrediente
Pentru crusta:, , -250 gr faina, , -120 gr unt foarte rece, , -70-80 gr zahar, , -1 ou, , -un praf de sare, , Pentru crema, , 500 ml lapte, , 100 gr zahar, , 5 galbenusuri, , Esenta de vanilie/Pastaie de vanilie, , 40 gr amidon de porumb, , 40 gr faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:



Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia va arata ca si pesmetul,se adauga zaharul, oul, praful de sare si un pic de apa rece pentru a lega aluatul. Se framanta putin pana cand aluatul devine compact,apoi puneti aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider circa o ora.



Dupa ce sa racit aluatul, il puneti in forma si il tineti la cuptor circa 25 de minute la 180 de grade.



Crema: Se pun galbenusurile intr-o cratita impreuna cu faina si amidonul,apoi se amesteca pana la omogenizare, puneti si putin lapte pentru a va ajuta; amestecati foarte bine cu un tel, apoi puneti si zaharul si omogenizati foarte bine, sa nu ramana cocoloase. Dupa ce ati omogenizat bine, puneti restul de lapte si amestecati. Adaugati apoi esenta/pastaia de vanilie si puneti cratita la foc mediu, amestecand continuu pana se ingroasa. Puneti crema la frigider intr-un bol pana se raceste.



Asamblarea tartei:

Dupa ce s-a copt crusta,o lasati sa se raceasca,apoi puneti crema racita, capsunele si o lasati la frigider peste noapte. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsiuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
eclere gina

eclere gina

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o

30 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese albe

Dulceata de cirese albe

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si vanilia;

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • -250 gr faina
  • -120 gr unt foarte rece
  • -70-80 gr zahar
  • -1 ou
  • -un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • Esenta de vanilie/Pastaie de vanilie
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Iorgu Eugenia Alexandra
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars