Tarta cu capsune si rubarba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsune si rubarba

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina Dobrogea
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr capsuni
  • 3-4 tije rubarba
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam apa, apoi faina putin cate putin.

Vom obtine un aluat moale si lipicios. Punem aluatul in folie si dam la frigider, de preferat peste noapte.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini. Intindem aluatul in forma pentru tarta.

Spalam capsunele si le curatam coditele. Curatam rubarba si o taiem cubulete. Adaugam zaharul si amidonul. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Dam in cateva clocote pana ce amestecul de capsuni si rubarba va avea cosistenta unei budinci nu foarte groase.

Turnam amestecul de capsuni si rubarba in forma de tarta. Din aluatul ramas taiem cateva fasii si facem un grilaj deasupra tartei pentru un aspect mai frumos. Ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Ouale mele au fost de tara, asa ca tarta a avut o culoare mai frumoasa, mai intensa. Dam la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor deasupra.

Lasam tarta sa se raceasca in forma apoi o scoatem cu atentie sa nu se rupa pe un platou. Taiem felii si cand o servim putem adauga fie sos de vanilie, fie inghetata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni