Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam apa, apoi faina putin cate putin.
Vom obtine un aluat moale si lipicios. Punem aluatul in folie si dam la frigider, de preferat peste noapte.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini. Intindem aluatul in forma pentru tarta.
Spalam capsunele si le curatam coditele. Curatam rubarba si o taiem cubulete. Adaugam zaharul si amidonul. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Dam in cateva clocote pana ce amestecul de capsuni si rubarba va avea cosistenta unei budinci nu foarte groase.
Turnam amestecul de capsuni si rubarba in forma de tarta. Din aluatul ramas taiem cateva fasii si facem un grilaj deasupra tartei pentru un aspect mai frumos. Ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Ouale mele au fost de tara, asa ca tarta a avut o culoare mai frumoasa, mai intensa. Dam la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor deasupra.
Lasam tarta sa se raceasca in forma apoi o scoatem cu atentie sa nu se rupa pe un platou. Taiem felii si cand o servim putem adauga fie sos de vanilie, fie inghetata.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii