Tarta cu capusni si crema mascarpone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare.
  • un borcan gem de rabarbar
  • Crema:
  • 250gr mascarpone
  • 200 gr iaurt
  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 1 gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma 4 albusuri, 1 varf de cutit de sare, se adauga 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt. Se pune compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptor. Se scoate cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se pune un strat de gem de rabarbar care si insiropeaza blatul.

Crema: Se amesteca 200 gr de iaurt cu 3 linguri de zahar si 300 gr de capsuni zdrobite. Iese un delicios iaurt de capusni. Se adauga 250 gr mascarpone si se amesteca in continuare. 100ml de apa se amesteca cu gelatina. Se lasa 10 minute, dupa care se pune la foc mic sa se incalzeasca (Atentie: nu trebuie sa fiarba!). Se toarna gelatina peste crema de mascarpone cu iaurt si capsuni. Se umple tarta cu aceasta compozitie. Se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema, dupa care se decoreaza dupa preferinte (depinde de imaginatia fiecaruia). Eu am folosit 500 gr capsuni pe care le-am taiat in doua si le-am aranjat in forma de petale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise