autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu capusni si crema mascarpone

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit de sare., un borcan gem de rabarbar, , Crema:, 250gr mascarpone, 200 gr iaurt, 300 gr capsuni, 3 linguri de zahar, 1 gelatina, 100 ml apa, , ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma 4 albusuri, 1 varf de cutit de sare, se adauga 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt. Se pune compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptor. Se scoate cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se pune un strat de gem de rabarbar care si insiropeaza blatul.

Crema: Se amesteca 200 gr de iaurt cu 3 linguri de zahar si 300 gr de capsuni zdrobite. Iese un delicios iaurt de capusni. Se adauga 250 gr mascarpone si se amesteca in continuare. 100ml de apa se amesteca cu gelatina. Se lasa 10 minute, dupa care se pune la foc mic sa se incalzeasca (Atentie: nu trebuie sa fiarba!). Se toarna gelatina peste crema de mascarpone cu iaurt si capsuni. Se umple tarta cu aceasta compozitie. Se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema, dupa care se decoreaza dupa preferinte (depinde de imaginatia fiecaruia). Eu am folosit 500 gr capsuni pe care le-am taiat in doua si le-am aranjat in forma de petale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capusni si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

11 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bavareza de portocale

Bavareza de portocale

Bavareza asta e un fel de diplomat de-al nostru,de fapt;se poate face si in forma rotunda,deasemenea

64 voturi    33 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare.
  • un borcan gem de rabarbar
  • Crema:
  • 250gr mascarpone
  • 200 gr iaurt
  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 1 gelatina
  • 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Clatite Banatene