Pentru blat se bat spuma 4 albusuri, 1 varf de cutit de sare, se adauga 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt. Se pune compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptor. Se scoate cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se pune un strat de gem de rabarbar care si insiropeaza blatul.
Crema: Se amesteca 200 gr de iaurt cu 3 linguri de zahar si 300 gr de capsuni zdrobite. Iese un delicios iaurt de capusni. Se adauga 250 gr mascarpone si se amesteca in continuare. 100ml de apa se amesteca cu gelatina. Se lasa 10 minute, dupa care se pune la foc mic sa se incalzeasca (Atentie: nu trebuie sa fiarba!). Se toarna gelatina peste crema de mascarpone cu iaurt si capsuni. Se umple tarta cu aceasta compozitie. Se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema, dupa care se decoreaza dupa preferinte (depinde de imaginatia fiecaruia). Eu am folosit 500 gr capsuni pe care le-am taiat in doua si le-am aranjat in forma de petale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii