autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crema de iaurt si visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri apa rece, 4 linguri cu varf faina, 1 lingura cacao, jumatate pliculet praf de copt, 1 plic zahar vanilat, , Crema:, , 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime), 1 borcanel mic de visine fara samburi, 5-6 linguri zahar pudra, 1 esenta vanilie, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 6 foi gelatina(10 gr in total au avut), , Jeleu:, , 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot), 1 plic tort jelee rosu, 2 linguri rase de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua.
Acest amestec il incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat.
Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de blat in ea.
O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,circa 20 de minute(faceti testul cu scobitoarea si cand este copt,inchideti focul la cuptor).
Cand este gata scoateti blatul si il lasati la racorit.
Crema:
Visinele le scoatem din borcan si le punem putin la scurs.
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute ,intr-un bolisor cu apa rece.
Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta.
Adaugam si visinele scurse ,apoi coaja de lamaie rasa.
Incorporam bine toate acestea.
Gelatina o incalzim pe baie de aburi sau 20 de secunde la microunde.
O incorporam in crema de iaurt si o dam cam 20 de minute la frigider,sa se intareasca putin,sa nu fie prea curgatoare.
Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.
Asezam blatul (puteti sa il insiropati daca doriti,eu nu l-am insiropat de aceasta data),apoi crema care a stat la frigider ,pe toata suprafata blatului.
Pregatim jeleul din 250 gr sirop visine,plicul tort jelee si zaharul,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Turnam acest jeleu peste crema.
Acoperim tava cu un capac sau cu o cratita mai larga,apoi o dam la frigider pentru cate ore(sau daca faceti seara,o lasati pana a 2 a zi la frigider),pentru a se intari crema si jeleul.
Il scoateti pe un platou,cu grija,taiem portioara si servim!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a

28 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu ness si ciocolata

Chec cu ness si ciocolata

Mod de preparare: Faina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul

0 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime)
  • 1 borcanel mic de visine fara samburi
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 6 foi gelatina(10 gr in total au avut)
  • Jeleu:
  • 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot)
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 2 linguri rase de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore