autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crema de iaurt si visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri apa rece, 4 linguri cu varf faina, 1 lingura cacao, jumatate pliculet praf de copt, 1 plic zahar vanilat, , Crema:, , 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime), 1 borcanel mic de visine fara samburi, 5-6 linguri zahar pudra, 1 esenta vanilie, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 6 foi gelatina(10 gr in total au avut), , Jeleu:, , 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot), 1 plic tort jelee rosu, 2 linguri rase de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua.
Acest amestec il incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat.
Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de blat in ea.
O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,circa 20 de minute(faceti testul cu scobitoarea si cand este copt,inchideti focul la cuptor).
Cand este gata scoateti blatul si il lasati la racorit.
Crema:
Visinele le scoatem din borcan si le punem putin la scurs.
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute ,intr-un bolisor cu apa rece.
Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta.
Adaugam si visinele scurse ,apoi coaja de lamaie rasa.
Incorporam bine toate acestea.
Gelatina o incalzim pe baie de aburi sau 20 de secunde la microunde.
O incorporam in crema de iaurt si o dam cam 20 de minute la frigider,sa se intareasca putin,sa nu fie prea curgatoare.
Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.
Asezam blatul (puteti sa il insiropati daca doriti,eu nu l-am insiropat de aceasta data),apoi crema care a stat la frigider ,pe toata suprafata blatului.
Pregatim jeleul din 250 gr sirop visine,plicul tort jelee si zaharul,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Turnam acest jeleu peste crema.
Acoperim tava cu un capac sau cu o cratita mai larga,apoi o dam la frigider pentru cate ore(sau daca faceti seara,o lasati pana a 2 a zi la frigider),pentru a se intari crema si jeleul.
Il scoateti pe un platou,cu grija,taiem portioara si servim!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema si capsune

Tarta cu crema si capsune

Aluatul - in oala robotului de bucatarie punem faina, untul bucatele si zaharul pudra si il pornim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
briose cu mure

briose cu mure

Am amestecat totul intr-un bol ( in afara de mure) le-am mixat cu mixerul cam 10 min apoi am adaugat

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime)
  • 1 borcanel mic de visine fara samburi
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 6 foi gelatina(10 gr in total au avut)
  • Jeleu:
  • 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot)
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 2 linguri rase de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare