autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Torturi

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Autor: lidia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
1 pasta foietaj rotunda sau pasta frola (din comert ), 1 plic crema de lamaie pt.prajituri (din comert ), 1 plic crema de vanilie pt.prajituri (din comert ), 400 ml lapte, coaja rasa de la 2 lamai si de la 1 portocala, 1 portocala rosie si 1 portocala alba, ciocolata alba rasa

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda de tava si se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle, apoi se introduce in cuptorul incins la 200 ° C si se coace timp de 25 minute.



Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.



Intre timp se prepara crema. Se toarna praful de crema de lamaie, cel de vanilie, coaja rasa de la lamaie si portocala si laptele si se mixeaza pana ce devine o crema consistenta.



Dupa aceea se toarna crema peste pasta foietaj si se niveleaza cu un cutit cu varf rotund ca sa devina uniform. Se orneaza cu portocale si ultima si pune ciocolata alba rasa.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Transh ciocolata-tort cu crema

Transh ciocolata-tort cu crema

Se tapeteaza o tava de 25*30 cu hirtie de pergament. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se

13 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tarta cu strugurei rosi (rozinchine)

Tarta cu strugurei rosi (rozinchine)

Se bat 3 oua. Se adauga 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina amestecate cu 1 lingurita de praf

4 voturi    12 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pasta foietaj rotunda sau pasta frola (din comert )
  • 1 plic crema de lamaie pt.prajituri (din comert )
  • 1 plic crema de vanilie pt.prajituri (din comert )
  • 400 ml lapte
  • coaja rasa de la 2 lamai si de la 1 portocala
  • 1 portocala rosie si 1 portocala alba
  • ciocolata alba rasa

Raporteaza reteta

Retete
de lidia
Rulouri umplute cu zarzavaturi

Rulouri umplute cu zarzavaturi

Se taie prazul rondele, morcovii in cuburi mai mici, ardeiul rosu si verde se taie si aceste in cuburi,

8 voturi    2 comentarii
55 min
Aperitive
Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Pentru prepararea tortului de iaurt, in primul rand puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar

Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de inghetata cu bezea si 3 creme