-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru umplutura
-ceapa se taie rondele
-dovleceii se curata de coaja, se taie rondele, se freaca cu putina sare si se lasa sa stea cam 20 de minute, timp in care lasa apa. Se scurg bine de apa lasata.
-morcovul se curata si se da pe razatoare
-se face sosul prin amestecare smantanei cu ouale batute intregi si sarea
-acuma e momentul sa scoateti aluatul din frigider, il puneti pe blatul infainat si-i dati o forma cat mai rotunda care sa se potriveasca formei de tarte (sau forma in care veti coace, tava normala sau ce o fi)
-se pune aluatul in tava si se inteapa cu furculita pe alocuri
-se presareaza pe fund cu gris sau pesmet (ca sa absoarba din sucul lasat de legume mai ales de la dovlecei)
-se pun rondelele de ceapa
-apoi rondelele de dovlecel
-urmeaza morcovul ras si mararul tocat
-se toarna sosul peste legume
-se da tarta la cuptorul incins la 180 grade Celsius cam 40 de minute, mai aruncati un ochi si voi
-cand este aproape gata, cam cu 5 minute inainte, se scoate si se pun deasupra cateva felii de cascaval.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii