autor:

Strumfa Bucatareste

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu dovlecel

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Ingrediente
aluat:, 250 g faina, 125 g unt, 100 ml apa, 4 g sare (asa zicea la reteta, eu am pus cam jumatate de lingurita de sare fina deoarece nu mai e asa sarata), , sos:, 250 ml frisca (am folosit smantana clasica), 3 oua, putina sare, , umplutura:, o ceapa mai mare, 2-3 dovlecei, 2-3 morcovi (eu am avut din gradina, sunt normali nu ca cei furajeri din supermarket), marar tocat, cascaval, gris sau pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru umplutura

-ceapa se taie rondele

-dovleceii se curata de coaja, se taie rondele, se freaca cu putina sare si se lasa sa stea cam 20 de minute, timp in care lasa apa. Se scurg bine de apa lasata.

-morcovul se curata si se da pe razatoare

-se face sosul prin amestecare smantanei cu ouale batute intregi si sarea

-acuma e momentul sa scoateti aluatul din frigider, il puneti pe blatul infainat si-i dati o forma cat mai rotunda care sa se potriveasca formei de tarte (sau forma in care veti coace, tava normala sau ce o fi)

-se pune aluatul in tava si se inteapa cu furculita pe alocuri

-se presareaza pe fund cu gris sau pesmet (ca sa absoarba din sucul lasat de legume mai ales de la dovlecei)

-se pun rondelele de ceapa

-apoi rondelele de dovlecel

-urmeaza morcovul ras si mararul tocat

-se toarna sosul peste legume

-se da tarta la cuptorul incins la 180 grade Celsius cam 40 de minute, mai aruncati un ochi si voi

-cand este aproape gata, cam cu 5 minute inainte, se scoate si se pun deasupra cateva felii de cascaval.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel si branza sarata

Tarta cu dovlecel si branza sarata

Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete vegetariene
Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva,

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Foarte reusita!

  • Strumfa Bucatareste

    Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Va multumesc mult :-*

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Grozava tarta, imi place !

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      delicios...de bun si de frumos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      De incercat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 100 ml apa
  • 4 g sare (asa zicea la reteta
  • eu am pus cam jumatate de lingurita de sare fina deoarece nu mai e asa sarata)
  • sos:
  • 250 ml frisca (am folosit smantana clasica)
  • 3 oua
  • putina sare
  • umplutura:
  • o ceapa mai mare
  • 2-3 dovlecei
  • 2-3 morcovi (eu am avut din gradina
  • sunt normali nu ca cei furajeri din supermarket)
  • marar tocat
  • cascaval
  • gris sau pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusita!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine din faina neagra&secara