Sfaramam biscuitii,( eu i-am cumparat gata sfaramati) ii amestecam cu cacaoa si apoi cu untul la temperatura camerei pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia de biscuiti o asezam pe fundul unei forme de tarta unsa cu unt si presam cu mana sa se aseze bine compozitia.
Batem bine galbenusurile,adaugam laptele condensat, zeama de lamaie, ghimbirul ras si amestecam pana se omogenizeaza.
Rasturnam crema peste blatul de biscuiti.
Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare apoi adaugam 50 de grame de zahar nu mai mult, pentru ca este destul de dulce prajitura, de la laptele condensat.
Punem bezeaua peste crema si o nivelam cu ajutorul unei linguri, din loc in loc lasam cate un moț , sa arate tarta mai bine.Deasupra am presarat o lingura cu zahar tos.
Dam apoi tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se rumeneste deasupra bezeaua , cam 40 de minute.
Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca in forma.Apoi o putem portiona si o servim cu cate un glob de inghetata de vanilie si frisca ....
Am facut poze si cu tarta taiata, dar.....au disparut cu desavarsire.
Pofta mare !
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii