Tarta cu lamaie si lapte condensat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu lamaie si lapte condensat

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 250 g biscuiti simpli
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umputura
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat
  • zeama de lamaie de la 2 lamai
  • ½ lingurita ghimbir ras
  • Pentru bezea
  • 4 albusuri
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Sfaramam biscuitii,( eu i-am cumparat gata sfaramati) ii amestecam cu cacaoa si apoi cu untul la temperatura camerei pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia de biscuiti o asezam pe fundul unei forme de tarta unsa cu unt si presam cu mana sa se aseze bine compozitia.

Batem bine galbenusurile,adaugam laptele condensat, zeama de lamaie, ghimbirul ras si amestecam pana se omogenizeaza.

Rasturnam crema peste blatul de biscuiti.

Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare apoi adaugam 50 de grame de zahar nu mai mult, pentru ca este destul de dulce prajitura, de la laptele condensat.

Punem bezeaua peste crema si o nivelam cu ajutorul unei linguri, din loc in loc lasam cate un moț , sa arate tarta mai bine.Deasupra am presarat o lingura cu zahar tos.

Dam apoi tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se rumeneste deasupra bezeaua , cam 40 de minute.

Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca in forma.Apoi o putem portiona si o servim cu cate un glob de inghetata de vanilie si frisca ....

Am facut poze si cu tarta taiata, dar.....au disparut cu desavarsire.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise