autor:

Delicii Sanatoase

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Tarta cu leurda

Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2014

Ingrediente
Blat:, , 3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte), 1/2 cana seminte de canepa, 1/2 cana masline kalamata fara samburi, 3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte), zeama de la 1/2 lamaie, sare roz de Himalaya(dupa gust), piper (dupa gust), 1 Lg fulgi de drojdie inactiva, 3 Lg seminte de in macinate, 1 lg oregano uscat, 2 Lg ulei de cocos topit (optional), , , Umplutura:, , 3 avocado, 1 legatura de leurda (sau mai putin), zeama de la 1/2 zeama de lamaie, 1 bucata de castravete, sare roz de Himalaya (dupa gust), 1 fir ceapa verde, germeni de ridiche (sau dupa preferinte)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Tarta cu leurda

De cand a aparut leurda, ma gandesc la tot felul de combinatii. O pun in tot ce se poate: salate, hummus, pateuri de linte, fasole etc.

Cautand inspiratie, am gasit o reteta de tarta cu crema de leurda, care arata fantastic. Mi-a placut tare mult si faptul ca am gasit-o pe blogul unei romance stabilita in Canada. Aici este site-ul ei http://www.spelonca.com/raw-avocado-and-wild-garlic-tart/

Pornind de la ideea ei, deja am inceput sa fac reteta in capsorul meu, asa cum fac de obicei inainte de a trece practic la treaba.

A iesit ceva delicios si tare frumos ca si aspect.
Eu am ales sa fac mai multe tarte mici, pentru ca mi se par dragute si usor de servit.

Reteta am adaptat-o dupa preferinte. Si uite ce a iesit...

Blat:

3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)
1/2 cana seminte de canepa
1/2 cana masline kalamata fara samburi
3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte)
zeama de la 1/2 lamaie
sare roz de Himalaya(dupa gust)
piper (dupa gust)
1 Lg fulgi de drojdie inactiva
3 Lg seminte de in macinate
1 lg oregano uscat
2 Lg ulei de cocos topit (optional)

Dupa ce au stat peste noapte la hidratat, semintele de floarea soarelui se spala bine si se elimina cat mai mult din pielita lor. Se pun apoi in robotul cu lama S, impreuna cu toate celelalte ingrediente si se proceseaza pana totul este bine macinat si omogenizat.

Compozitia a iesit foarte moale, de aceea am modelat cu rabdare in forma de tarte si le-am deshidratat cateva ore (4-5), doar cat sa fie stabile.

Daca nu aveti deshidrator, puteti incerca sa le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Umplutura:

3 avocado
1 legatura de leurda (sau mai putin)
zeama de la 1/2 zeama de lamaie
1 bucata de castravete
sare roz de Himalaya (dupa gust)
1 fir ceapa verde
germeni de ridiche (sau dupa preferinte)


Pentru umplutura totul este cat se poate de simplu. Avocado il punem in blender sau in robot pana obtinem o crema. Apoi adaugam legatura de leurda. Tineti cont de marimea ei, deoarece este destul de picanta. Poate e bine sa incepeti cu o parte mica si mai adaugati ulterior. Mai punem sarea si zeama de lamaie si blenduim pana avem o crema de un verde minunat.

Punem crema intr-un bol, apoi castravetele taiat felii mici, ceapa verde taiate rondele subtiri si germeni de ridiche sau alte plantute (cat doriti). Le amestecam cu o lingura si gata-i umplutura, pe care o punem in tarte si apoi o decoram frumos cu rosii cherry si germeni.

Mi-au iesit 6 tarte. Se potrivesc de minune cand aveti musafiri, pentru o petrecere, la sarbatori pentru ca sunt tare frumoase si usor de servit.


Cu drag,
Valentina
Delicii Sanatoase
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu praz leurda si ciuperci

Tarta cu praz leurda si ciuperci

In tigaia cu unt incins se caleste partea alba de la praz taiata rondele, se adauga ciupercile feliate,

1 vot    1 comentariu
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)
  • 1/2 cana seminte de canepa
  • 1/2 cana masline kalamata fara samburi
  • 3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare roz de Himalaya(dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • 1 Lg fulgi de drojdie inactiva
  • 3 Lg seminte de in macinate
  • 1 lg oregano uscat
  • 2 Lg ulei de cocos topit (optional)
  • Umplutura:
  • 3 avocado
  • 1 legatura de leurda (sau mai putin)
  • zeama de la 1/2 zeama de lamaie
  • 1 bucata de castravete
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
  • 1 fir ceapa verde
  • germeni de ridiche (sau dupa preferinte)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

7 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Ghiveci cu naut a'la Alina ( Pentru o viata indelungata !)