Tarta cu leurda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu leurda

Ingrediente

  • Blat:
  • 3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)
  • 1/2 cana seminte de canepa
  • 1/2 cana masline kalamata fara samburi
  • 3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare roz de Himalaya(dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • 1 Lg fulgi de drojdie inactiva
  • 3 Lg seminte de in macinate
  • 1 lg oregano uscat
  • 2 Lg ulei de cocos topit (optional)
  • Umplutura:
  • 3 avocado
  • 1 legatura de leurda (sau mai putin)
  • zeama de la 1/2 zeama de lamaie
  • 1 bucata de castravete
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
  • 1 fir ceapa verde
  • germeni de ridiche (sau dupa preferinte)

Mod de preparare

Tarta cu leurda

De cand a aparut leurda, ma gandesc la tot felul de combinatii. O pun in tot ce se poate: salate, hummus, pateuri de linte, fasole etc.

Cautand inspiratie, am gasit o reteta de tarta cu crema de leurda, care arata fantastic. Mi-a placut tare mult si faptul ca am gasit-o pe blogul unei romance stabilita in Canada. Aici este site-ul ei http://www.spelonca.com/raw-avocado-and-wild-garlic-tart/

Pornind de la ideea ei, deja am inceput sa fac reteta in capsorul meu, asa cum fac de obicei inainte de a trece practic la treaba.

A iesit ceva delicios si tare frumos ca si aspect.

Eu am ales sa fac mai multe tarte mici, pentru ca mi se par dragute si usor de servit.

Reteta am adaptat-o dupa preferinte. Si uite ce a iesit...

Blat:

3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)

1/2 cana seminte de canepa

1/2 cana masline kalamata fara samburi

3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte)

zeama de la 1/2 lamaie

sare roz de Himalaya(dupa gust)

piper (dupa gust)

1 Lg fulgi de drojdie inactiva

3 Lg seminte de in macinate

1 lg oregano uscat

2 Lg ulei de cocos topit (optional)

Dupa ce au stat peste noapte la hidratat, semintele de floarea soarelui se spala bine si se elimina cat mai mult din pielita lor. Se pun apoi in robotul cu lama S, impreuna cu toate celelalte ingrediente si se proceseaza pana totul este bine macinat si omogenizat.

Compozitia a iesit foarte moale, de aceea am modelat cu rabdare in forma de tarte si le-am deshidratat cateva ore (4-5), doar cat sa fie stabile.

Daca nu aveti deshidrator, puteti incerca sa le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Umplutura:

3 avocado

1 legatura de leurda (sau mai putin)

zeama de la 1/2 zeama de lamaie

1 bucata de castravete

sare roz de Himalaya (dupa gust)

1 fir ceapa verde

germeni de ridiche (sau dupa preferinte)

Pentru umplutura totul este cat se poate de simplu. Avocado il punem in blender sau in robot pana obtinem o crema. Apoi adaugam legatura de leurda. Tineti cont de marimea ei, deoarece este destul de picanta. Poate e bine sa incepeti cu o parte mica si mai adaugati ulterior. Mai punem sarea si zeama de lamaie si blenduim pana avem o crema de un verde minunat.

Punem crema intr-un bol, apoi castravetele taiat felii mici, ceapa verde taiate rondele subtiri si germeni de ridiche sau alte plantute (cat doriti). Le amestecam cu o lingura si gata-i umplutura, pe care o punem in tarte si apoi o decoram frumos cu rosii cherry si germeni.

Mi-au iesit 6 tarte. Se potrivesc de minune cand aveti musafiri, pentru o petrecere, la sarbatori pentru ca sunt tare frumoase si usor de servit.

Cu drag,

Valentina

Delicii Sanatoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise