Tarta cu mango

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mango

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • coaja citrice
  • esente
  • 2 linguri smantana(apa sau lapte)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • esenta de vanilie (pastaie de vanilie
  • zahar vanilat)
  • Pentru umplutura:
  • 3 mango sau alte fructe
  • 1 plic de tort gelee

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele.

Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider.

Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.

Preparare crema:

Se pune laptele la fiert de preferat intr-o oala cu fundul dublu

Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte.

Se amesteca energic sa nu faca cocoloase. Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul.

Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu mango (sau alte fructe la alegere) peste care se toarna un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe plic.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor