Tarta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un praf de copt
  • 4 mere
  • scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lingutita de cacao

Mod de preparare

Curatam merele de coaja, le taiem in jumatate. Le punem intr-o cratita in care este hartie de copt si aruncam peste ele o lingura de zahar si le introducem la cuptor unde vor sta pana se topeste zaharul cam 30 minute.

Intre timp batem ouale cu untul folosind mixerul dupa care adaugam zaharul si mixam bine, pana se macina zaharul. Adaugam faina si praful de copt si mixam bine. Se scoate cratita de la cuptor si peste merele calde aruncam scotisoara si stafidele, apoi adaugam compozitia. In 2-3 linguri de compozitie am amestecat cacao si am rasturnat-o peste restul din cratita. Am lasat-o la cuptor pana s-a rumenit si s-a desprins de marginea cratitei. Cu 15-20 minute inainte de a scoate tarta de la cuptor, punem felii de mere deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise