Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza uleiul si apa minerala in care am dizolvat pf de copt si bicarbonatul. Punem si faina in ploaie. Framantam aluatul si-l dam la rece 2 ore. Se pun cele 5 lg de zahar sa se caramelizeze putin, punem rerele rase si le lasam putin fara sa amestecam in ele sa intre zaharul in ele. Amestecam si lasam la calit. Punem si scortisoara si cand a scazut zeama lasam la racit. Punem si grisul si amestecam. Se imparte aluatul in doua si se folosesc foile ca la placinta. Eu am facut tarta. Am oprit o parte din aluat din care am facut cornulete.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii