Tarta cu mere acrisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere acrisoare

Ingrediente

  • O tarta bunicica dar parca merge mai bine o placinta cu doua foi de aluat. Umplutura de mere este ideala, nici prea dulce nici prea acra
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet de unt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 lg zahar
  • 1 plic pf de copt
  • 1 vf lgt bicarbonat
  • sare
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1.5 kg mere acre
  • 1 lg rasa scortisoara
  • 5 lg rase zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg rase gris
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza uleiul si apa minerala in care am dizolvat pf de copt si bicarbonatul. Punem si faina in ploaie. Framantam aluatul si-l dam la rece 2 ore. Se pun cele 5 lg de zahar sa se caramelizeze putin, punem rerele rase si le lasam putin fara sa amestecam in ele sa intre zaharul in ele. Amestecam si lasam la calit. Punem si scortisoara si cand a scazut zeama lasam la racit. Punem si grisul si amestecam. Se imparte aluatul in doua si se folosesc foile ca la placinta. Eu am facut tarta. Am oprit o parte din aluat din care am facut cornulete.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura