autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu mere si aluat foietaj

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2017

Ingrediente
1 aluat foietaj, 4 mere mari, 3 linguri zahar, 1 lingura zahar pudra vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in lucrurile simple. Aseara am vrut un desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant, se sfarama cand musti, dar in acelasi timp fraged. Si mi-am exersat cu ocazia asta pe aluat si niste forme de patiserie cu model dantela si inimioare. Tarta a iesit mai buna decat ma asteptam, chiar si asa simpla…



Mod de preparare:

Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.



Se intinde usor cu mainile aluatul si se taie in doua parti.

Intr-o tava de tarta pregatita cu hartie de copt se asaza prima bucata de aluat, se taie aluatul in exces si se da deoparte, pentru a fi folosit mai tarziu la decorat.

Se presara pesmet, care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se acopera cu celalalt aluat care va fi capacul. Se decoreaza cu aluatul ramas intins si rasucit, dar si cu forme de patiserie, dupa imaginatie.

Se coace, la foc potrivit, cam 20-25 de minute.



Timp total: aprox 40min.

Portii: 10



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-mere.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Delia , 10 noiembrie 2017

    Delicioasa.

  • Fara foto

    Gina , 24 octombrie 2017

    Buna, foarte buna,felicitari.

  • Fara foto

    Florinela , 24 octombrie 2017

    Foarte buna si gustoasa.

    • Fara foto

      Liliana , 24 octombrie 2017

      Este foarte buna, si dupa mine, conteza continutul mai mult si nu cu ce se unge pe deasupra.Asa cum a spus si Anca, se poate da cu ce vrei.Se vede mai draga Georgiana cat de gospodina esti, dupa cum comentezi.

    • Anca E. Voicu

      Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2017

      Draga Marina, multumesc frumos!

    • Anca E. Voicu

      Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2017

      Draga Georgiana, multumesc pentru atentionare! Am uitat sa mentionez oul. Da, am uns cu ou, dar se poate da si cu apa si zahar, asta e la alegerea fiecaruia. Ma bucur ca ti-a placut! O zi frumoasa!

    • Fara foto

      georgiana , 23 octombrie 2017

      in poze parca ungi aluatul cu ou? nu ai zis nimic in descrierea retetei...

    • Fara foto

      MARINA , 23 octombrie 2017

      Foarte buna,usor de facut,gustoasa si aromata, pentru o seara de toamna frigurosa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 4 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Delia

Delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tiramisu