Tarta cu pere grizate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu pere grizate

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g faina alba
  • 100 g unt rece
  • 30 g zahar pudra
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 5 pere
  • 500 ml vin rosu
  • 250 g zahar
  • 200 ml smantana dulce
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 5 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul pudra cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.

Mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat din care am facut frunzulitele.

Lamaia se spala cu apa fierbinte, se sterge si se taie felii.

Vinul se pune la fiert impreuna cu batonul de scortisoara, feliile de lamaie si 100 g zahar.

Se lasa sa fiarba la foc moale cam 15 minute apoi se scot feliile de lamaie si batonul de scortisoara si se introduc perele decojite si fara cotoare.

Se acopera cu un capac si se lasa perele la fiert 25 de minute.

Intre timp, se coace aluatul de tarta la 180 g C pentru 15 minute si se lasa la racit.

Se scot perele, se taie jumatati si se lasa la scurs.

Smantana se amesteca cu branza de vaci, se inglobeaza ouale batute cu 150 g zahar si coaja de lamaie rasa.

Compozitia se toarna peste aluat si se aseaza apoi perele cu fata rotunjita in sus.

Se coace tarta la 180 g C pentru 40-50 de minute.

Se lasa la racit in forma apoi se poate felia si servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise