autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Tarta cu pere grizate

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Aluat, 200 g faina alba, 100 g unt rece, 30 g zahar pudra, 1 ou, Umplutura, 5 pere, 500 ml vin rosu, 250 g zahar, 200 ml smantana dulce, 200 g branza de vaci, 1 lamaie, 1 baton scortisoara, 5 oua, 1 lingurita coaja de lamaie rasa

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul pudra cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.

Mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat din care am facut frunzulitele.

Lamaia se spala cu apa fierbinte, se sterge si se taie felii.

Vinul se pune la fiert impreuna cu batonul de scortisoara, feliile de lamaie si 100 g zahar.

Se lasa sa fiarba la foc moale cam 15 minute apoi se scot feliile de lamaie si batonul de scortisoara si se introduc perele decojite si fara cotoare.

Se acopera cu un capac si se lasa perele la fiert 25 de minute.

Intre timp, se coace aluatul de tarta la 180 g C pentru 15 minute si se lasa la racit.

Se scot perele, se taie jumatati si se lasa la scurs.

Smantana se amesteca cu branza de vaci, se inglobeaza ouale batute cu 150 g zahar si coaja de lamaie rasa.

Compozitia se toarna peste aluat si se aseaza apoi perele cu fata rotunjita in sus.

Se coace tarta la 180 g C pentru 40-50 de minute.

Se lasa la racit in forma apoi se poate felia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere grizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de zapada

Bulgarasi de zapada

Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un

5 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g faina alba
  • 100 g unt rece
  • 30 g zahar pudra
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 5 pere
  • 500 ml vin rosu
  • 250 g zahar
  • 200 ml smantana dulce
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 5 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

44 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Harissa