Tarta cu praz leurda si ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tarta cu praz leurda si ciuperci

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 praz
  • 1 legatura leurda
  • 300 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura unt
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan
  • 100 g branza Mozzarella

Mod de preparare

In tigaia cu unt incins se caleste partea alba de la praz taiata rondele, se adauga ciupercile feliate, iar dupa ce a scazut apa din ele se adauga leurda spalata si taiata marunt, patrunjelul, sare,piper iar dupa 4-5 min se da deoparte.

Se tapeteaza forma de tarta cu aluat, lasand aluatul sa cada peste marginile formei, se rastoarna compozitia cu praz, deasupra se pun cubulete de cascaval adancite cu mana in umplutura. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, parmezan, nucsoara si se rastoarna peste praz. Se adauga deasupra bucati de mozzarella, se pliaza marginile aluatului peste toata umplutura se unge cu ou batut. Se lasa la cuptor 40 min la foc moderat, pana se rumeneste.

Se serveste imediat cu putin ketchup.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor