autor:

LUBITA

» » Aperitive

Tarta cu praz leurda si ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2015

Ingrediente
1 pachet aluat de foitaj, 1 praz, 1 legatura leurda, 300 g ciuperci, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingura unt, 100 g cascaval, 3 linguri smantana, 3 oua, 1/2 lingurita nucsoara, sare, piper, 3 linguri parmezan, 100 g branza Mozzarella

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

In tigaia cu unt incins se caleste partea alba de la praz taiata rondele, se adauga ciupercile feliate, iar dupa ce a scazut apa din ele se adauga leurda spalata si taiata marunt, patrunjelul, sare,piper iar dupa 4-5 min se da deoparte.



Se tapeteaza forma de tarta cu aluat, lasand aluatul sa cada peste marginile formei, se rastoarna compozitia cu praz, deasupra se pun cubulete de cascaval adancite cu mana in umplutura. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, parmezan, nucsoara si se rastoarna peste praz. Se adauga deasupra bucati de mozzarella, se pliaza marginile aluatului peste toata umplutura se unge cu ou batut. Se lasa la cuptor 40 min la foc moderat, pana se rumeneste.



Se serveste imediat cu putin ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz leurda si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Facem omletă din 3 ouă şi când e gata o lăsăm să se răcească. Călim ceapa în ulei, punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Chiftele de vinete

Chiftele de vinete

Vinetele coapte, scurse de zeama le toci marunt impreuna cu painea inmuiata o clipa in apa rece si

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Jana_Ivancia

    Jana_Ivancia (Bucatar) , 04 aprilie 2015

    sper sa fie gustoasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 praz
  • 1 legatura leurda
  • 300 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura unt
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan
  • 100 g branza Mozzarella

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Jana_Ivancia

Jana_Ivancia (Bucatar)

sper sa fie gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Rosii umplute cu salata de vinete