Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina.
Aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 4omin.
Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor.
Se lasa, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie.
Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.
Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.
Se poate servi imediat, dar atunci e mai crocanta. Daca o lasati putin la "odihnit", coca se v-a inmuiat si v-a fi perfecta.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii