autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Prajituri

Tarta cu smochine

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Ingrediente
Ingrediente pt blat:, -250g faina, -125g unt, -1 ou intreg, -1plic de vanilina, -sare, -100g zahar, -1/2 plic de praf de copt ( 1 praf de copt are 15g), , Ingrediente pt crema:, -250g mascarpone, -100g ricotta, -3 linguri zahar, -coaja rasa de la o lamaie, , Pt decor:, -cca. 10 smochine ( depinde si cat sunt de mari)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina.

Aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 4omin.

Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor.



Se lasa, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.



Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie.

Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.



Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.



Se poate servi imediat, dar atunci e mai crocanta. Daca o lasati putin la "odihnit", coca se v-a inmuiat si v-a fi perfecta.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Se separa ouale. Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Irina Diaconu , 15 iulie 2013

    un amanunt....smochinele proaspete nu se mananca asa. se pilesc de coaja care contine un un lapte toxic. am patit-o eu si am avut limba umflata 2 zile!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pt blat:
  • -250g faina
  • -125g unt
  • -1 ou intreg
  • -1plic de vanilina
  • -sare
  • -100g zahar
  • -1/2 plic de praf de copt ( 1 praf de copt are 15g)
  • Ingrediente pt crema:
  • -250g mascarpone
  • -100g ricotta
  • -3 linguri zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pt decor:
  • -cca. 10 smochine ( depinde si cat sunt de mari)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Placinta cu branza dulce