Ingrediente
Ingrediente pt blat:, -250g faina, -125g unt, -1 ou intreg, -1plic de vanilina, -sare, -100g zahar, -1/2 plic de praf de copt ( 1 praf de copt are 15g), , Ingrediente pt crema:, -250g mascarpone, -100g ricotta, -3 linguri zahar, -coaja rasa de la o lamaie, , Pt decor:, -cca. 10 smochine ( depinde si cat sunt de mari)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
1 vot
Mod de preparare
Aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 4omin.
Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor.
Se lasa, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie.
Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.
Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.
Se poate servi imediat, dar atunci e mai crocanta. Daca o lasati putin la "odihnit", coca se v-a inmuiat si v-a fi perfecta.
Pofta buna!