autor:

Andreea_Miron-Tanase

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tarta cu somon fume si branza feta

Autor: Andreea_Miron-Tanase (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Miron-Tanase (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 mai 2016

Ingrediente
Aluat, , 600 g faina, 2 oua, 200 unt, 200 ml lapte, 1 plic de drojdie uscata, zeama de la jumatate de lamaie, putina sare, , Umplutura, , 300 g somon afumat la rece, 100 g ton in suc propriu, 200 g branza feta, 100 g telemea, 1 legatura de patrunjel, optional 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Incalziti laptele impreuna un untul.
Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul mixand bine compozitia.
Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor lipicios. Lasati la rece timp de o ora.
Somonul se taie fasii groase de un deget, patrunjelul se taie grosier, tonul se scuge si branza se sfarama cu mana. Amestecam bine ingredientele intr-un bol ( se poate adauga un ou pentru a lega mai bine compozitia).
Dati la incalzit cuptorul la 170 grade (mediu)
Pe masa de lucru si pe sucitor presaram faina si impartiti aluatul in 3 parti si apoi il intindeti nu foarte subtire. Aluatul se pune in forma de tarta si se adauga umplutura.
Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste usor.

Din ingredientele de mai sus mie mi-au rezultat 2 tarte si o mica paine umpluta.

Gustul este unul spectaculos... asa de bun incat cel mic a mancat singur o tarta!

Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon fume si branza feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci trase in unt

Ciuperci trase in unt

Se curata , se spala si se lasa la scurs ciupercile. Eu am lasat ciupercile intregi,cu codite

4 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Bruschetti

Bruschetti

Se spala se curata de coaja rosiile si se taie cubulete foarte mici , se curata usturoiul si se taie

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 200 unt
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare
  • Umplutura
  • 300 g somon afumat la rece
  • 100 g ton in suc propriu
  • 200 g branza feta
  • 100 g telemea
  • 1 legatura de patrunjel
  • optional 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Miron-Tanase
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Pasta de avocado