autor:

Andreea_Miron-Tanase

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tarta cu somon fume si branza feta

Autor: Andreea_Miron-Tanase (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Miron-Tanase (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 mai 2016

Ingrediente
Aluat, , 600 g faina, 2 oua, 200 unt, 200 ml lapte, 1 plic de drojdie uscata, zeama de la jumatate de lamaie, putina sare, , Umplutura, , 300 g somon afumat la rece, 100 g ton in suc propriu, 200 g branza feta, 100 g telemea, 1 legatura de patrunjel, optional 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Incalziti laptele impreuna un untul.
Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul mixand bine compozitia.
Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor lipicios. Lasati la rece timp de o ora.
Somonul se taie fasii groase de un deget, patrunjelul se taie grosier, tonul se scuge si branza se sfarama cu mana. Amestecam bine ingredientele intr-un bol ( se poate adauga un ou pentru a lega mai bine compozitia).
Dati la incalzit cuptorul la 170 grade (mediu)
Pe masa de lucru si pe sucitor presaram faina si impartiti aluatul in 3 parti si apoi il intindeti nu foarte subtire. Aluatul se pune in forma de tarta si se adauga umplutura.
Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste usor.

Din ingredientele de mai sus mie mi-au rezultat 2 tarte si o mica paine umpluta.

Gustul este unul spectaculos... asa de bun incat cel mic a mancat singur o tarta!

Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon fume si branza feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete umplute cu arome mediteraneene

Vinete umplute cu arome mediteraneene

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare.

40 voturi    15 comentarii
45 min
Aperitive
Chiftele de conopida cu parmezan

Chiftele de conopida cu parmezan

Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa

3 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 200 unt
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare
  • Umplutura
  • 300 g somon afumat la rece
  • 100 g ton in suc propriu
  • 200 g branza feta
  • 100 g telemea
  • 1 legatura de patrunjel
  • optional 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Miron-Tanase
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci Champinion cu cascaval.