Tarta cu somon si andive

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu somon si andive

Ingrediente

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • - 300g faina alba
  • - 150g unt rece
  • - un varf de lingurita sare
  • - 8-9 linguri de lapte rece
  • Pentru umplutura va sunt necesare:
  • - 300-350g somon afumat
  • - 3 andive taiate subtire pe diagonala
  • - 1 cubulet unt
  • - 4 oua
  • - 50 ml smantana
  • - o legatura de marar
  • - 2 maini parmezan ras
  • - sare de mare
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptele rece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic.

Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde.

Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa! Aveti mai multe poze in reteta de quiche cu mazare si brie.

Cred ca v-am mai spus deja ca imi plac la nebunie tartele, asa ca astazi am incercat o combinatie noua de somon si andive. Nu este deloc greu si va recomand sa faceti aluatul in casa.

Pentru ca testez noul Philips Multicooker, am realizat reteta cu ajutorul lui, insa daca nu detineti un astfel de dispozitiv aveti nevoie de cuptor si o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm. Nu vreau sa va dezamagesc, insa cu Multicooker a fost mult mai usor sa preparat si aluatul mai fraged, insa este delicioasa si in cuptorul traditional.

Dupa ce ati obtinut forma si dimensiunea dorita am asezat aluatul in oala si l-am intepat cu furculita pentru a nu creste prea tare in urma coacerii.

Andivele le-am tras in unt cam 7 minute la foc mediu, pana au devenit translucide. Dupa ce au fost gata le-am luat de pe foc si le-am asezat peste aluat. Apoi am asezat somonul taiat bucati.

Intr-un bol am batut bine oule, am adaugat smantana, mararul, sarea de mare, piperul si parmezanul. Amestecul obtinut l-am turnat in oala, peste tarta, iar apoi am inchis capacul si am programat Multicooker-ul pentru 42 de minute, timp in care am citit si m-am relaxat. :)

Tarta va fi gata atunci cand ouale vor fi inchegate. Rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor si va recomand cu caldura sa incercati aceasta reteta, in special la Philips Multicooker.

Daca v-a placut reteta, gasiti mai multe aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise