autor:

Cocktail of Senses

» » Paste si pizza

Tarta cu somon si andive

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2014

Ingrediente
Pentru aluat aveti nevoie de:, - 300g faina alba, - 150g unt rece, - un varf de lingurita sare, - 8-9 linguri de lapte rece, , Pentru umplutura va sunt necesare:, - 300-350g somon afumat, - 3 andive taiate subtire pe diagonala, - 1 cubulet unt, - 4 oua, - 50 ml smantana, - o legatura de marar, - 2 maini parmezan ras, - sare de mare, - ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptele rece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic.



Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde.



Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa! Aveti mai multe poze in reteta de quiche cu mazare si brie.



Cred ca v-am mai spus deja ca imi plac la nebunie tartele, asa ca astazi am incercat o combinatie noua de somon si andive. Nu este deloc greu si va recomand sa faceti aluatul in casa.



Pentru ca testez noul Philips Multicooker, am realizat reteta cu ajutorul lui, insa daca nu detineti un astfel de dispozitiv aveti nevoie de cuptor si o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm. Nu vreau sa va dezamagesc, insa cu Multicooker a fost mult mai usor sa preparat si aluatul mai fraged, insa este delicioasa si in cuptorul traditional.



Dupa ce ati obtinut forma si dimensiunea dorita am asezat aluatul in oala si l-am intepat cu furculita pentru a nu creste prea tare in urma coacerii.



Andivele le-am tras in unt cam 7 minute la foc mediu, pana au devenit translucide. Dupa ce au fost gata le-am luat de pe foc si le-am asezat peste aluat. Apoi am asezat somonul taiat bucati.



Intr-un bol am batut bine oule, am adaugat smantana, mararul, sarea de mare, piperul si parmezanul. Amestecul obtinut l-am turnat in oala, peste tarta, iar apoi am inchis capacul si am programat Multicooker-ul pentru 42 de minute, timp in care am citit si m-am relaxat. :)



Tarta va fi gata atunci cand ouale vor fi inchegate. Rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor si va recomand cu caldura sa incercati aceasta reteta, in special la Philips Multicooker.



Daca v-a placut reteta, gasiti mai multe aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/



Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon si andive" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se amesteca toate ingredientele foarte bine si se lasa sa creasca intr-un loc calduros pana isi dubleaza

6 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza cu carnati, kaizer , branza si ardei

Pizza cu carnati, kaizer , branza si ardei

Se face un blat de pizza din primele 4 ingrediente la care se adauga putina sare, se framanta si

4 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • - 300g faina alba
  • - 150g unt rece
  • - un varf de lingurita sare
  • - 8-9 linguri de lapte rece
  • Pentru umplutura va sunt necesare:
  • - 300-350g somon afumat
  • - 3 andive taiate subtire pe diagonala
  • - 1 cubulet unt
  • - 4 oua
  • - 50 ml smantana
  • - o legatura de marar
  • - 2 maini parmezan ras
  • - sare de mare
  • - ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Gnocchi cu pui şi sos pesto