Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Ingrediente

  • Blat :
  • un ou
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 270 g faina
  • 2 linguri malai
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • doua legaturi spanac(230 g)
  • cateva fire ceapa verde
  • 85 g cascaval
  • 300 g telemea bivolita
  • 5 oua
  • 12 rosii cherry

Mod de preparare

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura.

Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa verde.Punem pe foc intr-un vas putin unt, ceapa verde si spanacul tocat.Lasam pe foc pana scade toata zeama.Intr-un vas batem ouale,adaugam cascavalul si branza rase si compozitia de spanac racita.Nu am adaugat sare pentru ca telemeaua a fost destul de sarata.

Oprim o bucata din aluat, restul il intindem si il asezam in tava in care am pus hartie de copt,Peste aluat asezam hartie de copt, apoi punem boabe de fasole si introducem tava in cuptorul incins.Lasam la cuptor pana aluatul capata o crusta.

Scoatem tava din cuptor, asezam rosiile cherry, apoi umplutura avand grija sa o distribuim uniform printre rosii. Din aluatul oprit am facut niste fasii pe care le-am impletit si le-am asezat pe marginea tartei si am format o stea(ideea fetitei mele) pe suprafata tartei.Partea superioara a tartei am uns-o cu ou batut.

Introducem tava la cuptor pana se rumeneste. Este foarte buna si calda si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise