autor:

GeoGia

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2016

Ingrediente
Blat :, un ou, 100 ml apa, 100 g unt, 270 g faina, 2 linguri malai, un praf de sare, Umplutura:, doua legaturi spanac(230 g), cateva fire ceapa verde, 85 g cascaval, 300 g telemea bivolita, 5 oua, 12 rosii cherry

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura.

Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa verde.Punem pe foc intr-un vas putin unt, ceapa verde si spanacul tocat.Lasam pe foc pana scade toata zeama.Intr-un vas batem ouale,adaugam cascavalul si branza rase si compozitia de spanac racita.Nu am adaugat sare pentru ca telemeaua a fost destul de sarata.

Oprim o bucata din aluat, restul il intindem si il asezam in tava in care am pus hartie de copt,Peste aluat asezam hartie de copt, apoi punem boabe de fasole si introducem tava in cuptorul incins.Lasam la cuptor pana aluatul capata o crusta.

Scoatem tava din cuptor, asezam rosiile cherry, apoi umplutura avand grija sa o distribuim uniform printre rosii. Din aluatul oprit am facut niste fasii pe care le-am impletit si le-am asezat pe marginea tartei si am format o stea(ideea fetitei mele) pe suprafata tartei.Partea superioara a tartei am uns-o cu ou batut.

Introducem tava la cuptor pana se rumeneste. Este foarte buna si calda si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac, branza si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Langos

Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam

12 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza
Rulada colorata cu spanac

Rulada colorata cu spanac

Spanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca,

16 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • un ou
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 270 g faina
  • 2 linguri malai
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • doua legaturi spanac(230 g)
  • cateva fire ceapa verde
  • 85 g cascaval
  • 300 g telemea bivolita
  • 5 oua
  • 12 rosii cherry

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

14 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Briose turnulet