autor:

GeoGia

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2016

Ingrediente
Blat :, un ou, 100 ml apa, 100 g unt, 270 g faina, 2 linguri malai, un praf de sare, Umplutura:, doua legaturi spanac(230 g), cateva fire ceapa verde, 85 g cascaval, 300 g telemea bivolita, 5 oua, 12 rosii cherry

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura.

Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa verde.Punem pe foc intr-un vas putin unt, ceapa verde si spanacul tocat.Lasam pe foc pana scade toata zeama.Intr-un vas batem ouale,adaugam cascavalul si branza rase si compozitia de spanac racita.Nu am adaugat sare pentru ca telemeaua a fost destul de sarata.

Oprim o bucata din aluat, restul il intindem si il asezam in tava in care am pus hartie de copt,Peste aluat asezam hartie de copt, apoi punem boabe de fasole si introducem tava in cuptorul incins.Lasam la cuptor pana aluatul capata o crusta.

Scoatem tava din cuptor, asezam rosiile cherry, apoi umplutura avand grija sa o distribuim uniform printre rosii. Din aluatul oprit am facut niste fasii pe care le-am impletit si le-am asezat pe marginea tartei si am format o stea(ideea fetitei mele) pe suprafata tartei.Partea superioara a tartei am uns-o cu ou batut.

Introducem tava la cuptor pana se rumeneste. Este foarte buna si calda si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac, branza si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branzare

Branzare

1. Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si cu zaharul. Se lasa la crescut cca. 10min. 2.Amestecul

2 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cascaval pane cu capsuni

Cascaval pane cu capsuni

Tavalim cascavalul in faina, ouale batute spuma si pesmet, repetand operatia pana obtinem o crusta

1 vot    8 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • un ou
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 270 g faina
  • 2 linguri malai
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • doua legaturi spanac(230 g)
  • cateva fire ceapa verde
  • 85 g cascaval
  • 300 g telemea bivolita
  • 5 oua
  • 12 rosii cherry

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cas si legume