autor:

www.Reteta-Video.ro
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
o foaie de foietaj (450 gr.), 300 gr. de spanac congelat, 200 gr. de urda, 2 cepe curatate si spalate, 3 albusuri, 3 galbenusuri, 200 ml de lapte dulce, 100 gr. de cascaval ras, o lingura de ulei de masline, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, fasole boabe pentru copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent in care punem foaia de aluat si o aranjam pe toata suprafata acestuia, inclusiv pe margini. Taiem excesul de aluat, de jur imprejur, la limita exterioara a formei pentru cuptor sau chiar usor peste.Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul din tava. Peste foaia de aluat punem o hartie pentru copt, peste care distribuim uniform fasole boabe. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 10-15 minute.



Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta. Punem spanacul, amestecam si calim pana cand se evapora toata apa din tigaie. Inchidem aragazul si lasam umplutura sa se racoreasca. Cu ajutorul mixerului batem albusurile, pana cand acestea nu mai cad de pe paletele telului.



Pregatim un bol in care punem galbenusurile. Adaugam laptele si amestecam. Punem un varf de lingurita de nucsoara rasa si condimentam cu piper macinat. Adaugam cascavalul ras si omogenizam. Punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana cand obtinem o compozitie omogena. Dupa 15 minute, scoatem tava cu aluat din cuptor. Indepartam hartia de copt impreuna cu boabele de fasole.



Peste aluat punem umplutura de spanac calit si nivelam. Deasupra distribuim uniform urda. Turnam amestecul de ou, lapte si cascaval si nivelam. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 20-25 de minute. Scoatem placinta cu spanac si urda din cuptor atunci cand este aurie deasupra. Servim tarta calduta, alaturi de salata.



Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/tarta-cu-spanac-si-urda.html



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba

28 voturi    14 comentarii
30h
Retete vegetariene
Salata de quinoa cu dovleac, salata verde si nuci

Salata de quinoa cu dovleac, salata verde si nuci

Spălaţi salata verde, dovleacul, ardeiul, mărarul şi quinoa; curăţaţi şalota şi o spălaţi.

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • o foaie de foietaj (450 gr.)
  • 300 gr. de spanac congelat
  • 200 gr. de urda
  • 2 cepe curatate si spalate
  • 3 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml de lapte dulce
  • 100 gr. de cascaval ras
  • o lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa
  • fasole boabe pentru copt

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

20 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de varza cu bulion