autor:

www.Reteta-Video.ro
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
o foaie de foietaj (450 gr.), 300 gr. de spanac congelat, 200 gr. de urda, 2 cepe curatate si spalate, 3 albusuri, 3 galbenusuri, 200 ml de lapte dulce, 100 gr. de cascaval ras, o lingura de ulei de masline, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, fasole boabe pentru copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent in care punem foaia de aluat si o aranjam pe toata suprafata acestuia, inclusiv pe margini. Taiem excesul de aluat, de jur imprejur, la limita exterioara a formei pentru cuptor sau chiar usor peste.Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul din tava. Peste foaia de aluat punem o hartie pentru copt, peste care distribuim uniform fasole boabe. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 10-15 minute.



Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta. Punem spanacul, amestecam si calim pana cand se evapora toata apa din tigaie. Inchidem aragazul si lasam umplutura sa se racoreasca. Cu ajutorul mixerului batem albusurile, pana cand acestea nu mai cad de pe paletele telului.



Pregatim un bol in care punem galbenusurile. Adaugam laptele si amestecam. Punem un varf de lingurita de nucsoara rasa si condimentam cu piper macinat. Adaugam cascavalul ras si omogenizam. Punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana cand obtinem o compozitie omogena. Dupa 15 minute, scoatem tava cu aluat din cuptor. Indepartam hartia de copt impreuna cu boabele de fasole.



Peste aluat punem umplutura de spanac calit si nivelam. Deasupra distribuim uniform urda. Turnam amestecul de ou, lapte si cascaval si nivelam. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 20-25 de minute. Scoatem placinta cu spanac si urda din cuptor atunci cand este aurie deasupra. Servim tarta calduta, alaturi de salata.



Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/tarta-cu-spanac-si-urda.html



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi prajiti cu usturoi

Cartofi prajiti cu usturoi

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul, ghimbirul, cuminul si majoranul

13 voturi    14 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

-Se spală ciupercile, se îndepărtează piciorușele și se lasă să se scurgă și să se usuce

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • o foaie de foietaj (450 gr.)
  • 300 gr. de spanac congelat
  • 200 gr. de urda
  • 2 cepe curatate si spalate
  • 3 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml de lapte dulce
  • 100 gr. de cascaval ras
  • o lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa
  • fasole boabe pentru copt

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

15 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Smoothie de mango cu lapte de cocos si seminte chia