autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 130 gr unt, 1 ou, 2 linguri zahar, 240 gr faina, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, Umplutura de fructe:, 450 gr cirese fara samburi (eu am avut congelate), 550 gr visine fara samburi (tot congelate), 3 linguri amidon, 3 linguri zahar, 1/2 pastaie de vanilie, Crema:, 400 ml lapte de cocos, 2 linguri si 1/2 amidon, 4 linguri zahar, 120 gr unt de 65% grasime, 1/2 pastaie de vanilie, fulgi de cocos pentru decoc, felii de clemetina pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul.
Adaugam sarea, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la final, incorporam faina treptat.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen, formam o bila, o invelim in folie si o dam la frigider cat pregatim umplutura.
Umplutura:
Fructele decongelate (proaspete cand este sezonul lor) le punem intr-o cratita mai groasa cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie.
Le punem pe foc, amestecam, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.
Amidonul il desfacem cu 2-3 linguri de apa rece.
Dam focul la mic, turnam amidonul si amestecam. Umplutura o sa se ingroase, apoi o dam deoparte.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie subtire.
O punem intr-o tava de tarta cu diametrul de 27 cm, taiem surplusul ce vine in afara tavii.
Turnam umplutura, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
In 30 de minute o sa fie gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Laptele de cocos, il scoatem din frigider cu 3-4 ore inainte de folosire (eu cand l-am scos, l-am desfacut si cam un sfert, deasupra, era ca untul. Am zis ca il arunc, dar pana la urma, l-am lasat la temperatura camerei si a devenit lichid).
Intr-o bol amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si cateva linguri de lapte de cocos.
Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita (eu mereu folosesc tuciul la astfel de creme).
Cand da laptele in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.
Amestecam continuu cu telul pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc cand este gata, o lasam sa se raceasca, acoperita cu folie.
Crema rece o mixam, incorporam untul de la temperatura camerei. O sa para cam moale la prima vedere, dar cat sta tarta in frigider se intareste.
Peste tarta rece, punem crema si o nivelam.
Decoram cu felii de clementine si presaram fulgi de cocos.
Dam tarta la frigider pentru 3-4 ore, apoi putem servi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Blatul: Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crinkles

Crinkles

* Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. * Adauga ouale unul cate unul si amesteca

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 29 februarie 2016

    Multumesc Eliza :*

  • Eliza_Stanescu

    Eliza_Stanescu (Bucatar sef) , 17 februarie 2016

    Super! :)

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2016

    Multumesc mult Mena! :*

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2016

      Mutumesc Violeta! :*

    • Fara foto

      Stanciu Mihaela , 10 februarie 2016

      Tare gustoasa! :x

    • Fara foto

      vio_dreams (Chef de cuisine) , 10 februarie 2016

      Arata minunat, succes!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 240 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura de fructe:
  • 450 gr cirese fara samburi (eu am avut congelate)
  • 550 gr visine fara samburi (tot congelate)
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 4 linguri zahar
  • 120 gr unt de 65% grasime
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • fulgi de cocos pentru decoc
  • felii de clemetina pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Eliza :*

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Muffins inimioare de Ziua Indragostitilor