autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta de Bakewell

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
3 linguri de gem de zmeura fara samburi, un blat de tarta de 20 cm diametru, 100 g unt fara sare, moale, 100 g zahar pudra, cernut, pentru glazura, 2-3 linguri de apa calda, 8 cirese glasate pentru decor

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se acopera blatul de tarta cu gem.
2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa.
3. Intr-un alt castron, se amesteca migdalele macinate si faina. Se adauga ouale treptat, cate unul, in amestecul de unt pana cand se omogenizeaza. Apoi se adauga amestecul de faina.
4. Se adauga crema peste gem pana cand se acopera complet. Se asaza intr-o tava de copt si se da la cuptor timp de 20-25 minute pana cand prajitura capata culoarea aurie si se asaza. Se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 15 minute.
5. Intre timp, se pune zaharul de glazura intr-un bol si se adauga treptat apa calda, incepand cu doua linguri. Glazura trebuie sa fie groasa pentru a putea fi intinsa pe tarta fara a curge. Se intinde glazura pe suprafata tartei. Daca glazura se lipeste de cutit, se trece lama prin apa calda si se reincearca. Se decoreaza cu cirese. Se lasa sa se aseze si apoi se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de Bakewell" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă bakewell cu cremă frangipane

Tartă bakewell cu cremă frangipane

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu ciocolata, visine si banane  (de post)

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful

3 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de gem de zmeura fara samburi
  • un blat de tarta de 20 cm diametru
  • 100 g unt fara sare
  • moale
  • 100 g zahar pudra
  • cernut
  • pentru glazura
  • 2-3 linguri de apa calda
  • 8 cirese glasate pentru decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Braunish cu ciocolata si amareto