autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta de Bakewell

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
3 linguri de gem de zmeura fara samburi, un blat de tarta de 20 cm diametru, 100 g unt fara sare, moale, 100 g zahar pudra, cernut, pentru glazura, 2-3 linguri de apa calda, 8 cirese glasate pentru decor

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se acopera blatul de tarta cu gem.
2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa.
3. Intr-un alt castron, se amesteca migdalele macinate si faina. Se adauga ouale treptat, cate unul, in amestecul de unt pana cand se omogenizeaza. Apoi se adauga amestecul de faina.
4. Se adauga crema peste gem pana cand se acopera complet. Se asaza intr-o tava de copt si se da la cuptor timp de 20-25 minute pana cand prajitura capata culoarea aurie si se asaza. Se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 15 minute.
5. Intre timp, se pune zaharul de glazura intr-un bol si se adauga treptat apa calda, incepand cu doua linguri. Glazura trebuie sa fie groasa pentru a putea fi intinsa pe tarta fara a curge. Se intinde glazura pe suprafata tartei. Daca glazura se lipeste de cutit, se trece lama prin apa calda si se reincearca. Se decoreaza cu cirese. Se lasa sa se aseze si apoi se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de Bakewell" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă bakewell cu cremă frangipane

Tartă bakewell cu cremă frangipane

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Mini checuri cu crema de branza

Mini checuri cu crema de branza

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, crema de branza,

3 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de gem de zmeura fara samburi
  • un blat de tarta de 20 cm diametru
  • 100 g unt fara sare
  • moale
  • 100 g zahar pudra
  • cernut
  • pentru glazura
  • 2-3 linguri de apa calda
  • 8 cirese glasate pentru decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu flori de salcam