Tarta de Bakewell

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 linguri de gem de zmeura fara samburi
  • un blat de tarta de 20 cm diametru
  • 100 g unt fara sare, moale
  • 100 g zahar pudra, cernut, pentru glazura
  • 2-3 linguri de apa calda
  • 8 cirese glasate pentru decor

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se acopera blatul de tarta cu gem.

2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa.

3. Intr-un alt castron, se amesteca migdalele macinate si faina. Se adauga ouale treptat, cate unul, in amestecul de unt pana cand se omogenizeaza. Apoi se adauga amestecul de faina.

4. Se adauga crema peste gem pana cand se acopera complet. Se asaza intr-o tava de copt si se da la cuptor timp de 20-25 minute pana cand prajitura capata culoarea aurie si se asaza. Se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 15 minute.

5. Intre timp, se pune zaharul de glazura intr-un bol si se adauga treptat apa calda, incepand cu doua linguri. Glazura trebuie sa fie groasa pentru a putea fi intinsa pe tarta fara a curge. Se intinde glazura pe suprafata tartei. Daca glazura se lipeste de cutit, se trece lama prin apa calda si se reincearca. Se decoreaza cu cirese. Se lasa sa se aseze si apoi se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise