autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Tarta de orez cu visine

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2014

Ingrediente
Ingredinte pentru blat:, -350 g faina, -90 g zahar, -un ou, -200 g unt, -un varf de cutit de sare, , Ingrediente pentru umplutura:, -250 g orez cu bobul rotund, -250 ml vin alb+750 ml apa, -2 lamai, -200 g zahar, -50 g visine fara samburi, -50 g miez de nuca prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, unt, zahar, sare si ou. Cu jumatate din aluat se tapeteaza o forma de tarta, cu diametrul de 26 cm. Se pune la rece atat forma imbracata cat si restul de aluat.



Dupa ce am pus la rece aluatul pregatim umplutura. Intr-un vas punem la fiert orezul cu apa si vinul. Fierbem pana scade tot lichidul, cam 30-35 min. la foc mic. Cat timp fierbe orezul, pregatim siropul de lamaie. Lamaile spalate le vom rade coaja cu razatoarea cu gauri mici. Dupa ce le-am ras coaja, stoarcem sucul de la o lamaie, iar pe cealalta, o curatam bine de coaja alba si scoatem feliile de miez. Apoi intr-un ibric punem sucul de lamaie plus 50 ml apa, coaja rasa si feliile de miez. Punem pe foc si fierbem pana scade la jumatate.



Cand orezul este fiert, il lasam sa se racoreasca si apoi il vom amesteca cu siropul de lamaie, miezul de nuca tocat la cutit si visinile. mestecam usor si punem umplutura peste blatul ce l-am pastrat la rece. Din restul de aluat, intindem o foaie si decupam forme pe care le punem peste umplutura de tarta. Se unge tarta cu ou batut si se pune la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 40-50 min. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de orez cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatitele mele

Clatitele mele

Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de

1 vot    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 04 martie 2014

    Multumesc,Carmen!

  • Fara foto

    Dobrica Carmen-Ana , 03 martie 2014

    am sa incerc reteta,succes Janet !

  • Fara foto

    Dorina Vonvulea , 03 martie 2014

    Traba ca-i tare buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingredinte pentru blat:
  • -350 g faina
  • -90 g zahar
  • -un ou
  • -200 g unt
  • -un varf de cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -250 g orez cu bobul rotund
  • -250 ml vin alb+750 ml apa
  • -2 lamai
  • -200 g zahar
  • -50 g visine fara samburi
  • -50 g miez de nuca prajit

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Caramele din lapte condensat