autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Tarta de orez cu visine

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2014

Ingrediente
Ingredinte pentru blat:, -350 g faina, -90 g zahar, -un ou, -200 g unt, -un varf de cutit de sare, , Ingrediente pentru umplutura:, -250 g orez cu bobul rotund, -250 ml vin alb+750 ml apa, -2 lamai, -200 g zahar, -50 g visine fara samburi, -50 g miez de nuca prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, unt, zahar, sare si ou. Cu jumatate din aluat se tapeteaza o forma de tarta, cu diametrul de 26 cm. Se pune la rece atat forma imbracata cat si restul de aluat.



Dupa ce am pus la rece aluatul pregatim umplutura. Intr-un vas punem la fiert orezul cu apa si vinul. Fierbem pana scade tot lichidul, cam 30-35 min. la foc mic. Cat timp fierbe orezul, pregatim siropul de lamaie. Lamaile spalate le vom rade coaja cu razatoarea cu gauri mici. Dupa ce le-am ras coaja, stoarcem sucul de la o lamaie, iar pe cealalta, o curatam bine de coaja alba si scoatem feliile de miez. Apoi intr-un ibric punem sucul de lamaie plus 50 ml apa, coaja rasa si feliile de miez. Punem pe foc si fierbem pana scade la jumatate.



Cand orezul este fiert, il lasam sa se racoreasca si apoi il vom amesteca cu siropul de lamaie, miezul de nuca tocat la cutit si visinile. mestecam usor si punem umplutura peste blatul ce l-am pastrat la rece. Din restul de aluat, intindem o foaie si decupam forme pe care le punem peste umplutura de tarta. Se unge tarta cu ou batut si se pune la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 40-50 min. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de orez cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane din biscuiti cu visine

Bomboane din biscuiti cu visine

Se faramiteaza biscuitii (se pot maruntii cu robotul de bucatarie sau cu un sucitor). Se amesteca

11 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci si scortisoara

Fursecuri cu nuci si scortisoara

Se amesteca faina cu nucile, scortisoara, zaharul si coaja de lamaie+portocala, apoi se adauga margarina

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 04 martie 2014

    Multumesc,Carmen!

  • Fara foto

    Dobrica Carmen-Ana , 03 martie 2014

    am sa incerc reteta,succes Janet !

  • Fara foto

    Dorina Vonvulea , 03 martie 2014

    Traba ca-i tare buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingredinte pentru blat:
  • -350 g faina
  • -90 g zahar
  • -un ou
  • -200 g unt
  • -un varf de cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -250 g orez cu bobul rotund
  • -250 ml vin alb+750 ml apa
  • -2 lamai
  • -200 g zahar
  • -50 g visine fara samburi
  • -50 g miez de nuca prajit

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Boccacio