Tarta de orez cu visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta de orez cu visine

Ingrediente

  • Ingredinte pentru blat:
  • -350 g faina
  • -90 g zahar
  • -un ou
  • -200 g unt
  • -un varf de cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -250 g orez cu bobul rotund
  • -250 ml vin alb+750 ml apa
  • -2 lamai
  • -200 g zahar
  • -50 g visine fara samburi
  • -50 g miez de nuca prajit

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, unt, zahar, sare si ou. Cu jumatate din aluat se tapeteaza o forma de tarta, cu diametrul de 26 cm. Se pune la rece atat forma imbracata cat si restul de aluat.

Dupa ce am pus la rece aluatul pregatim umplutura. Intr-un vas punem la fiert orezul cu apa si vinul. Fierbem pana scade tot lichidul, cam 30-35 min. la foc mic. Cat timp fierbe orezul, pregatim siropul de lamaie. Lamaile spalate le vom rade coaja cu razatoarea cu gauri mici. Dupa ce le-am ras coaja, stoarcem sucul de la o lamaie, iar pe cealalta, o curatam bine de coaja alba si scoatem feliile de miez. Apoi intr-un ibric punem sucul de lamaie plus 50 ml apa, coaja rasa si feliile de miez. Punem pe foc si fierbem pana scade la jumatate.

Cand orezul este fiert, il lasam sa se racoreasca si apoi il vom amesteca cu siropul de lamaie, miezul de nuca tocat la cutit si visinile. mestecam usor si punem umplutura peste blatul ce l-am pastrat la rece. Din restul de aluat, intindem o foaie si decupam forme pe care le punem peste umplutura de tarta. Se unge tarta cu ou batut si se pune la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 40-50 min. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise